Автор: Олексiй Кожевнiков

Думайте якомога ширше, очікуйте тільки найкращого, будьте сміливими та добрими. Ці та інші правила життя допоможуть вам стати успішним у всьому — від бізнесу до азартних ігор.

Багато хто плутає успіх з удачею. І хоча одне не виключає іншого, все ж це абсолютно різні речі.

Можна розраховувати на удачу і через неї йти до успіху. І в разі відсутності удачі залишитися ні з чим.

Відео дня

А можна створювати всі умови для успіху — обзавестися мотивацією, критичним мисленням, навичками і досвідом — і потім досягти успіху незалежно від того, якою мірою удача на вашому боці (хоча вона, звичайно, ніколи не завадить).

Давайте подивимося на ключові фактори, які дають змогу вам досягти більшого успіху. У будь-яких починаннях, включно з бізнесом, хобі, ставками на спорт і азартними іграми.

Дотримуйтесь цих наведених нижче порад від Шеррі Кемпбелл, популярної каліфорнійської психологині, і пам’ятайте, що потрібно мислити масштабно, очікувати тільки найкращого, мати мужність зустріти будь-які випробування і, найголовніше, бути добрим.

Зосередьте зусилля на тому, що дійсно важливо

Виділяйте час і енергію скрізь, де це необхідно, щоб жодна з важливих сфер, особистих або професійних, не була залишена без уваги.

Виконуйте завдання і доручення та наполегливо працюйте над подоланням перешкод, концентруючись на тому, що ви можете здобути, вивчити і поліпшити, щоб життя і бізнес протікали легше.

Читайте також: Гральний бізнес в дії. Держбюджет зріс на 5 млрд гривень протягом трьох років реформ

Складайте списки справ, які необхідно зробити, із зазначенням очікувань від їхнього виконання і термінів завершення. Зосередьте свої зусилля на тому, що є найважливішим для загальної картини, а не на тому, що терміново потрібно зробити. Терміновість породжує ірраціональний розум.

Дозвольте цим елементам влягтися, а самі зосередьтеся на тому, що ви можете контролювати.

Обирайте можливості, а не проблеми

У проблем є рішення. Коли ви підходите до проблем з погляду рішення, це залучає творчий процес вивчення і розроблення альтернативних маршрутів замість того, щоб застрявати в помилкових переконаннях про те, чому це неможливо зробити.

Якщо ви не можете знайти рішення, відкрийте свої думки іншим, попросіть їх поділитися своїми ідеями та пропозиціями.

Коли ви фокусуєтеся на розв’язаннях проблем, ви вчитеся терпіти невдачі й адаптуватися, відходячи від підходу «виправити і не впоратися».

Контролюйте себе

Для зростання особистої сили використовуйте мотиваційне мислення, що полягає в постійному контролі, оцінюванні та коригуванні власної роботи, ставлення і переконань.

Це дасть змогу не піддаватися самовдоволенню і продовжувати відповідати високим стандартам. Насамперед тим, які ви встановлюєте собі самі.

Керуйте своїм часом

Щоб досягати успіху в тих починаннях, які для вас дійсно важливі, проаналізуйте, на що ви витрачаєте більшість свого часу.

Виконуєте ви спочатку найважливіші завдання чи зазвичай займаєтеся дрібними, стомлюючими справами, які здаються терміновішими?

Читайте також: «Я ризикнула і запустила власний бізнес». 23-річна студентка кинула навчання та почала заробляти на криптовалюті

Зациклення на дрібних, термінових завданнях відволікає вас від важливіших цілей, які потребують вашої уваги. Зосередьтеся на найважливішому і працюйте далі.

Коли ви поважаєте свій час і час інших людей, ви і всі навколо вас працюватимуть за набагато вищими стандартами.

Приймайте на себе відповідальність

Хай там що відбувається у вашому житті чи кар'єрі, найкращий шлях до розвитку вашої особистої сили — це прийняття відповідальності за результати, як позитивні, так і негативні, які є результатом ваших зусиль.

Якщо ви робите помилку, розглядайте її як досвід самоосвіти і з’ясуйте, що потрібно змінити, щоб ви і ваші зусилля стали ефективнішими.

Читайте також: Угода на $3 мільярди. Британський гральний холдинг поглине бізнес свого конкурента

Прийняття відповідальності дає вам змогу бути гнучким і змінювати свій підхід.

Сила полягає в розумінні того, що помилки дають вам більше, ніж відбирають у вас. Саме з помилок народжуються нові напрями.

Намагайтеся бути добрим

Немає більшої цінності для людини, ніж проста сила доброти.

Доброта не означає, що ви маєте всім поступатися.

Доброта, спрямована на успіх, — це доброта, здатна з витонченістю передавати хороші та погані новини. Доброта, спрямована на підвищення стандартів, — це доброта, яка дає зворотний зв’язок, а не критикує. Доброта, яка надихає на наполегливу працю, — це доброта, яка бачить можливості, а не проблеми.

Будьте добрими. Будьте добрі до себе і до людей, з якими ви працюєте і для яких працюєте. Створіть навколо себе таке емоційне середовище, яке буде заразливим, заразним і сприятливим для всіх, кому випало щастя бути його частиною. Доброта приведе вас до успіху далі, ніж будь-яка інша людська якість.

Читати далі