На недавній конференції WWDC 2024 компанія Apple порадувала своїх шанувальників, представивши нові версії iOS 18 та iPadOS 18.

Нові операційні системи мають безліч цікавих функцій та можливостей, але будуть офіційно доступні широкому загалу лише восени 2024 року.

Однак для тих, хто не хоче чекати, є можливість випробувати їх вже зараз за допомогою бета-версій, доступних для розробників та публічних бета-тестерів.

Відео дня

Зверніть увагу, що для використання деяких нових функцій, заснованих на штучному інтелекті, потрібен мінімум iPhone 15 Pro або 15 Pro Max. Це пояснюється тим, що нові ШІ-функції вимагають більшої потужності, яку можуть забезпечити лише найновіші моделі iPhone.

Таким чином, власники старіших пристроїв зможуть оновитися до iOS 18, але без доступу до найбільш вимогливих нововведень.

Схоже, що нову ОС отримають усі ті ж iPhone, які були сумісні з iOS 17 у 2023 році. Це означає, що без оновлення залишаться iPhone X, iPhone 8/8 Plus та старіші моделі. Натомість до списку сумісних пристроїв увійдуть навіть iPhone XR та iPhone SE (2020).

iPhone, які оновляться до iOS 18:

Уся лінійка iPhone 15

Уся лінійка iPhone 14

Уся лінійка iPhone 13

Уся лінійка iPhone 12

Уся лінійка iPhone 11

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone SE (2020 та 2022)

iPad, які оновляться до iPadOS 18:

iPad Pro (M4)

iPad Pro 12,9 дюймів (3-е покоління та новіше)

iPad Pro 11 дюймів (1-е покоління та новіше)

iPad Air (M2)

iPad Air (3-е покоління та новіше)

iPad (7-е покоління та новіше)

iPad mini (5-е покоління та новіше)

Раніше NV, ua писав, що з анонсом iOS 18 від Apple очікується справжнє відродження додатку Повідомлення на iPhone.
Минулого року Apple анонсувала свої плани щодо підтримки стандарту RCS (Rich Communication Services) для обміну повідомленнями між різними платформами в iOS 18.

Редактор: Олена Басараб Читати далі