З Бєлгорода евакуюють російських військових. Про це свідчить перехоплення розмови росіян, яке у суботу, 1 червня, опублікувало Головне управління розвідки МО України.

«З Бєлгорода людей виводять… І мобілізованих, і строковиків, і контрактників, і тих, хто просто живуть поблизу. Де не можуть відбити, вивозять людей. Зрозумів? Коротше, щось буде, я так розумію», — каже росіянка.

Відео дня

1 червня російські ЗМІ повідомляли, що у Бєлгороді прогриміли десятки вибухів. У кількох селах регіону РФ зникло світло.

Зняття заборони США на удари по території РФ — що відомо

Раніше газета The New York Times із посиланням на неназваних чиновників у Білому домі писала, що президент США Джо Байден під тиском своїх радників і ключових союзників дозволив Україні завдавати обмежених ударів по території Росії зброєю американського виробництва.

Читайте також:
Російські війська знову скинули авіабомби на Бєлгородську область (Фото:Скриншот відео / ГУР МО /Telegram) «Знову ФАБ впустили». Жителі Бєлгородської області скаржаться на падіння російських авіабомб — перехоплення

31 травня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що США передали Україні сигнал про дозвіл бити по території Росії американською зброєю. Повідомлення передали через військових.

Пізніше голова Держдепу США Ентоні Блінкен офіційно підтвердив, що Білий дім дозволив Україні завдавати ударів по території Росії американською зброєю.

За даними The Wall Street Journal, Україна може завдавати ударів по території Росії, використовуючи системи HIMARS, реактивні системи залпового вогню GMLRS, а також американські артснаряди.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі