У квітні російські окупанти застосували проти України понад 300 ракет різних типів, майже 300 шахедів і більше ніж 3200 керованих авіабомб, заявив президент України Володимир Зеленський у четвер, 2 травня.

«Наші міста і громади від Сумщини до Одещини, Дніпровщина, Харківщина, Донеччина, Миколаїв, Херсон щодня й щоночі страждають від цього свідомого та підлого терору», — зазначив президент.

Відео дня

Він підкреслив, що, завдяки допомозі партнерів, вдалося підтримати ППО України і врятувати тисячі життів. Але багато українців загинули внаслідок російських ударів.

Читайте також:
Удар по відділенню і депо Нової пошти 1 травня 2024 року (Фото:t.me/odeskaODA) Балістика по Одесі третій день поспіль. РФ вдарила по депо Нової пошти, спалахнула масштабна пожежа, в місті 14 поранених — головне

«І лише силою можна зупинити цей терор. Силою нашого народу, силою єдності світу, силою тиску на Росію, силою систем ППО, які надаються Україні, силою наших воїнів, які утримують лінію фронту», — додав Зеленський.

Раніше 2 травня у Повітряних силах не виключили, що РФ може зіпсувати українцям свято просто у Великодню ніч, завдавши ракетних ударів. Наразі окупанти атакують здебільшого балістичними та керованими авіаційними ракетами типу Х-59, сказав речник Ілля Євлаш.

До цього про те, що окупанти можуть готувати ракетні провокації в Україні в період Великодніх свят, заявляв керівник департаменту медіаграмотності Центру протидії дезінформації РНБО України Іван Сличко.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі