Уникайте викидання трав, хліба та інших продуктів, скориставшись цими порадами, щоб оживити їх.

Читайте також: Правила зберігання. Чому проростає цибуля, як цьому запобігти та коли небезпечно їсти порослий овоч

Коли справа доходить до кулінарних інгредієнтів, можна з упевненістю сказати, що свіже зазвичай краще. Але це не означає, що ви повинні викинути свою листову зелень, трави чи фрукти, щойно вони почнуть в’янути. Освіження інгредієнтів не тільки дає більше можливостей для їх використання, це також зменшує харчові відходи та допомагає зменшити чек за продукти. Дізнайтеся про способи повторного використання, оновлення та хрусткості застарілих інгредієнтів.

Відео дня Читайте також: Щоб лишався свіжим. Секрети зберігання меду: де, скільки, за якої температури тримати

Оживіть зів'ялі трави та зелень за допомогою крижаної води

Оживіть зів’ялі трави та зелень за допомогою крижаної води (Фото: Unsplash/Pille R. Priske) Оживіть зів’ялі трави та зелень за допомогою крижаної води / Фото: Unsplash/Pille R. Priske

Ви коли-небудь помічали, що свіжі продукти починають виглядати менш яскравими, як тільки ви приносите їх додому з продуктового магазину? Якщо просто поставити в холодильник пучок базиліка або листової капусти, то він швидко зів'яне. Це тому, що холодильник сухий, через що волога з овочів випаровується. Найкращий спосіб запобігти в’яненню — зберігати ніжну зелень у багаторазових пакетах, які можна закривати, і загортати її у вологий паперовий рушник. Таким чином зелень утримує трохи вологи з рушника і довше залишається свіжою.

Якщо ваша зелень уже зів'яла, і ви хочете врятувати те, що можете, зробіть ось що:

Читайте також: Зелені листові овочі допомагають зробити серце здоровішим — дослідження

  • Занурте зелень або трави в крижану воду.
  • Обережно вийміть і дайте висохнути на паперових рушниках або чистому кухонному рушнику.

Холодний шок допомагає регідратувати мляві трави та зелень і повернути структуру їхньому зів'ялому листю. Цей метод також можна використовувати для оживлення млявих зелених бобів, моркви чи редиски.

Читайте також: Назавжди забудете про магазинну ковбасу. Як приготувати м’ясний хліб на Великдень

Освіжіть черствий хліб на пару

Немає нічого гіршого, ніж дозволити колись хрусткій і ніжній буханці хліба черствіти, але хороша новина полягає в тому, що ви можете повернути її до життя кількома простими кроками.

Освіжіть черствий хліб на пару (Фото: Unsplash/ Debbie Widjaja) Освіжіть черствий хліб на пару / Фото: Unsplash/ Debbie Widjaja

  • Розігрійте духовку до 220 градусів.
  • Змочіть руки та обережно збризніть воду на зовнішню частину хліба.
  • Поставте хліб у духовку, доки скоринка знову не потріскає, приблизно на 5 хвилин (залежно від типу хліба та розміру буханки).

Читайте також: Не повірите, що він без борошна. Як приготувати середземноморський хліб із червоної сочевиці

Невелика кількість вологи зовні допомагає створити парне середовище в духовці, що сприяє повторному зволоженню хліба. Інші методи включають ретельніше змочування (добре для багетів) або загортання зволоженого хліба у фольгу та довше нагрівання при нижчій температурі.

Якщо ви не можете оживити весь буханець, різні типи хлібобулочних виробів можна повторно використовувати різними способами. Наприклад, черстві батони можна нарізати кубиками та перетворити на грінки або нарізати кружечками на кростіні. Круасани найлегше освіжити, і вони чудово підходять для приготування хлібного пудингу. Пошук способу дати черствому хлібу друге життя — це чудовий спосіб продовжити термін його зберігання та зменшити продуктові відходи.

Читайте також: З кабачків, сочевиці, вівсянки. Три рецепти бельгійських вафель, які не загрожують зайвою вагою

Знову зробіть чипси хрусткими в аерофритюрниці

Коли справа доходить до несвіжих закусок, отримати хрустку скоринку часто можна за допомогою популярного невеликого кухонного приладу: вашої фритюрниці.

Знову зробіть чипси хрусткими в аерофритюрниці (Фото: Unsplash/Sean McClintock) Знову зробіть чипси хрусткими в аерофритюрниці / Фото: Unsplash/Sean McClintock

Щоб відновити розмоклі картопляні чипси або тортилью, помістіть їх одним шаром у фритюрницю та розігрійте протягом приблизно двох-чотирьох хвилин або до золотистого кольору та хрусткої скоринки.

Читайте також: По-німецьки. Як приготувати фаршировану картоплю в духовці — просто та апетитно

Свіжі черстві крекери в духовці

Свіжі черстві крекери в духовці (Фото: Unsplash/ Romina BM) Свіжі черстві крекери в духовці / Фото: Unsplash/ Romina BM

Нікому не потрібен відсирілий крекер. Рішення? Покладіть їх в один шар на деко та розігрійте у теплій духовці приблизно чотири-п'ять хвилин. Використовуйте негайно.

Читайте також: Відрегулює цукор і тиск. Шість причин включити в раціон молоду кропиву та підбірка страв із нею

Оживіть коричневий цукор у мікрохвильовці

Коли ви зберетеся спекти своє улюблене шоколадне печиво та виявите, що коричневий цукор твердий, як камінь, не потрібно викидати його (ви втратите карамельний смак і м’яку текстуру) або йти до магазину за новою партією. Хоча може здатися, що коричневий цукор непридатний, це не так.

Оживіть коричневий цукор у мікрохвильовці (Фото: Unsplash/Stockholm Paris Studio) Оживіть коричневий цукор у мікрохвильовці / Фото: Unsplash/Stockholm Paris Studio

Якщо вам потрібен цукор негайно, скористайтеся мікрохвильовою піччю: перемістіть йогоу миску і накрийте тканиною. Ставте в мікрохвильову піч та грійте з інтервалом 20 секунд, доки цукор знову не стане м’яким.

Якщо ви не поспішаєте, є інший ефективний спосіб відновити коричневий цукор: покласти половину яблука в ємність, щоб він розм’якшився. Це займає близько доби.

Редактор: Юлія Звєрькова Читати далі