Скільки разів ви доїдали банку томатної пасти? Будьте чесними зараз.

Читайте також: Швидко та смачно. Рецепт простої ситної намазки з плавленого сиру та яєць за десять хвилин

Та приблизно нуль. Ми зазвичай використовуємо томатну пасту в рецептах, для яких потрібна лише одна-дві столові ложки, а потім ховаєте решту банки в холодильник, крадькома й винувато, знаючи, що вона не побачить світ знову, доки не виросте тонкий шар плісняви і не відправиться на вічний відпочинок у сміттєвий кошик. Соромно, знаємо. Однак є рішення. Це найкращий спосіб зберігати томатну пасту та полегшити використання пізніше.

Відео дня

Існує багато способів зберегти томатну пасту, включно з тим, щоб помістити всю банку в морозилку. Але є кращий спосіб. Метод полягає в тому, щоб заморозити томатну пасту в окремих пакетиках, які легше використовувати пізніше, ніж суцільну банку.

Читайте також: Не повірите, що він без борошна. Як приготувати середземноморський хліб із червоної сочевиці Це найкращий спосіб зберігати томатну пасту (Фото: Unsplash/Roychan Kruawan) Це найкращий спосіб зберігати томатну пасту / Фото: Unsplash/Roychan Kruawan

Можна піти ще далі, розділивши томатну пасту на шматочки розміром рівно одну столову ложку. Тоді можна просунути руку в морозильну камеру і витягнути столову ложку — коли вам це знадобиться.

Найкращий спосіб зберігання залишків томатної пасти

Читайте також: «Наші локальні продукти дивовижні». Су-шефиня закладу 100 років тому вперед, Катя Пімурзіна про українську кухню та сексизм у професії

Використовуйте сталову ложку, щоб покласти шматочки томатної пасти в невелику каструлю або контейнер. Можна вистелити сковороду вощеним папером. Заморозьте шматочки томатної пасти до твердого стану. Коли томатна паста міцно застигне, вийміть шматочки, складіть у пакет для заморожування та в морозильну камеру для тривалого зберігання. Томатна паста довго збережеться в морозилці. Це економить час на приготування їжі та рятує бідолашну маленьку банку від безнадійного нудства в холодильнику. І хіба це не найкраще відчуття?

Редактор: Юлія Звєрькова Читати далі