Автор: Кіра Борисіхіна

Дослідники стверджують, що руїни римської вілли, виявлені під залишками іншої вілли біля гори Везувій, можуть бути місцем смерті Августа, першого імператора Риму.

Читайте також:
Цю фігурку, приблизно заввишки 30 сантиметрів, було виявлено під керівництвом Державного управління зі збереження пам’яток (LAD) (Фото:Landesmuseum Württemberg Stuttgart/A. Фендт) Зі змієподібним тілом. У Штутгарті знайшли скульптуру римсько-німецького божества

Раніше припускали, що імператор помер у 14 році нашої ери на віллі своєї сім'ї недалеко від міста Нола.

Дослідники з Токійського університету, які працювали на місці понад 20 років, виявили руїни частини старої вілли, заселеної до виверження Везувію 79 року нашої ери. Ці розкопки відповідають записам стародавніх римських істориків про місце смерті Августа.

Відео дня

Досі точне місце розташування вілли, де помер імператор, залишалося невідомим. Нові знахідки підтверджують, що виверження Везувію зруйнувало будівлю під віллою. Про це пише Live Science.

Раніше, 2002 року, команда Токійського університету і місцеві археологи виявили руїни другої вілли, побудованої в другому столітті нашої ери. Однак фінансування досліджень не дозволило повністю вивчити це місце.

Читайте також:
Ця унікальна знахідка викликає здивування та інтерес, оскільки є єдиною у своєму роді в Європі. (Фото:pixabay) Теж одомашнили? У давньоримському похованні знайшли останки рисі поруч із собаками

Нові знахідки включають частини приватних ванних кімнат більш ранньої вілли і велику кімнату, яка, можливо, використовувалася як склад. Дослідження також показали, що виверження зруйнувало частини північних схилів вулкана, розширюючи уявлення про його руйнівну силу.

Август, уроджений Гай Октавій у 63 р. до н. е., став першим римським імператором після падіння Республіки. Він правив Римом залізною рукою і вважається одним із найвидатніших правителів в історії Риму.

Його смерть 14 року нашої ери завершила період цього довгого і процвітаючого правління.

Читати далі