Під час надання допомоги пораненим загинув військовий медик, головний лікар і хірург київської ветеринарної клініки Лада Євгеній Матійко. Він також на волонтерських засадах співпрацював із притулком для тварин Сіріус.

Євгеній Матійко загинув під час бойового завдання при наданні допомоги пораненому бійцю. Лікаря і поранених накрило артилерійським вогнем противника. Населений пункт, де загинув лікар разом із побратимом, якому він надав допомогу перебуває на окупованій території. Як повідомлили у ветеринарній клініці, тіла бійців немає можливості евакуювати.

Відео дня

«Наш друг, наш Головний лікар, наш сміливий герой… ми чекали тебе і вірили… зараз не можемо повірити в те, що тебе нема!!! Ти пішов, рятуючи побратимів… ти завжди будеш з нами в наших серцях! Вічна памʼять і слава Герою!!!», — написали у Facebook колеги Євгенія.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0K6Skkpino2eMNPiSS8zmdTpmmwmMb11vvahE6S3RwNMvWTi62K8EaKbkauXmMqkMl&id=100039534404466

«28 травня він пішов на бойове завдання рятувати поранених побратимів. Коли надавав допомогу, прилетіла „арта“. Колеги згадують Євгенія Матійко, як найкращого лікаря та бійця, який завжди йде до кінця. А ще — найкращого наставника, який з радістю ділився досвідом та навчав молодше покоління лікарів», — зазначили у дописі асоціації для сприяння професійному розвитку ветеринарних лікарок дрібних домашніх тварин в Україні і ближньому зарубіжжі USAVA.

Висловили співчуття рідним і близьким Євгенія Матійко у притулку для тварин Сіріус.

«Клята війна відібрала в нас Женю, головного лікаря ветеринарної клініки Лада. Ми так Вас чекали, так сподівалися, що ще трохи, війна скінчиться і Ви знову будете зустрічати, ставити на ніжки наших чотирилапих пацієнтів з притулку Сіріус, ми будемо Вам дякувати, а Ви будете посміхатися нам своєю чудовою, щирою посмішкою. Ви пішли захищати нашу країну, і як завжди, рятували всіх, бо Ви чесна, порядна, співчуваюча людина. Ви загинули, рятуючи життя своїх побратимів. Євгеній Матійко — був чудовим хірургом і просто прекрасною, щирою людина з великим серцем, яку всі любили», — йдеться у дописі працівників притулку.

https://www.facebook.com/Shelter.SIRIUS/posts/pfbid0nL4ReDCzjPexzgzYvrXCf6YC5AFxhXvMpgFGmDhqTUJ2JtsYEukJFjir6Gu1CzEXl Читайте також: На фронті загинув фотограф ЗСУ Арсен Федосенко Редактор: Юлія Найденко Читати далі