Автор: Анастасія Печенюк

TikTok тестує оновлену сторінку з результатами пошуку, яка включатиме результати, згенеровані штучним інтелектом.

Відеоплатформа поступово додає нові функції до пошуку в програмі, відповідаючи на запит користувачів, чимало з яких використовують TikTok як пошукову систему, обираючи за його допомоги продукти, заклади тощо.

Відео дня

Минулої осені TikTok почав тестувати додавання результатів пошуку Google на свою сторінку пошукових результатів. Також платформа пробувала додавати посилання на Wikipedia, IMDb та інші вебсайти. Тепер платформа тестує інструменти з застосуванням штучного інтелекту, які надають користувачеві вичерпнішу відповідь, згенеровану за допомогою ChatGPT, пише The Verge. Як показано на скриншоті з програми, такі відповіді користувачі бачать в компактному розділі, що розміщений під рядком пошуку та над релевантними відеороликами.

Платформа називає цю функцію Al Smart Search і повідомляє, що алгоритм TikTok відображає ці відповіді, коли вважає їх відповідними пошуковому запиту користувача.

«Оскільки ця функція є новою, іноді можуть виникати такі помилки, як неточні або нерелевантні відповіді. Al Smart Search не може замінити професійну консультацію, особливо з юридичних, медичних, фінансових або страхових питань», — попереджає TikTok.

Наразі доступ до цієї функції обмежений. Також платформа надає відповіді у такому форматі не на всі запити.

Нагадаємо, також чимало користувачів TikTok, як джерело новин. Дослідження Pew Research Center, проведене у 2023 році, показало, що частка користувачів TikTok, які отримують новини через застосунок, зросла з 2022 року з 22 до 43%.

Читати далі