Протягом доби по всій лінії фронту кількість боєзіткнень зросла до 56. Росіяни зосереджують основні зусилля на Покровському напрямку, де відбулося 40% ворожих атак.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 16:30 суботи, 8 червня.

На Харківському напрямку додався ще один авіаудар до попередніх двох. Пообіді російські загарбники завдали удару керованою авіабомбою по району села Веселе з напрямку Бєлгорода. Кількість наступальних дій ворога залишилася незмінною і становить три.

Відео дня Читайте також:
Руйнування у Вовчанську Харківської області, кадр відео, оприлюдненого 2 червня 2024 року (Фото:United Assault Brigade of the National Police of Ukraine Lyut/Handout via REUTERS) Росіяни знизили активність на Харківському напрямку, але продовжують перегруповуватись — Синєгубов

На Куп’янському напрямку відбулося чотири боєзіткнення, усі атаки загарбників були відбиті.

На Краматорському напрямку росіяни завдали авіаудару по району села Північне.

На Покровському напрямку, біля Новопокровського, Євгенівки, Новоселівки Першої та Яснобродівки, тривають дев’ять бойових зіткнень. З початку доби їх було 23.

Ворог вже отримав відсіч неподалік Новоолександрівки, Невельського, Нетайлового та Сокола. Загарбники підтримують наступальні дії авіаударами, завдаючи ударів по районах Веселого та Новоолександрівки.

Читайте також: Бронеавто, квадроцикли та багі: ЗСУ отримали на озброєння 110 зразків автомобільної техніки з початку повномасштабної війни

На Курахівському напрямку було відбито п’ять атак. Бойові дії тривають у трьох локаціях поблизу Красногорівки. Ситуація загострилася біля села Іллінка, де ворог завдав два удари керованими авіабомбами.

На решті напрямків обстановка залишається без суттєвих змін.

Читайте також: Одна бригада ЗСУ стримує щонайменше три російських. У Сухопутних військах розповіли про ситуацію на Покровському напрямку

8 червня Генштаб ЗСУ повідомив, що війська країни-агресора Росії втратили за останню добу в Україні ще 1210 солдатів. Загальні втрати з початку повномасштабного вторгнення РФ становлять орієнтовно 517 290 осіб убитими та пораненими.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі