Росіяни перекидають свою авіацію на недіючі аеродроми в окупованому Криму через побоювання нових українських атак. Про це повідомляє військовий партизанський рух Атеш у четвер, 30 травня.

За словами агента партизанського руху, росіяни відновлюють аеропорт Заводське в окупованому Сімферополі та перекидають туди військову техніку й людей.

Партизани також надали координати аеропорту: 44.91882, 34.06627.

Відео дня

В Атеш зазначили, що через руйнування російських військових об'єктів у Криму окупанти «намагаються стрімко відновлювати занедбані місця». Зокрема, це аеродром Кіровське в районі Феодосії та Багерово в районі Керчі.

Читайте також: «Безліч знищених окупантів». В Алушті був уражений вузол зв’язку — АТЕШ

25 травня повідомлялось, що в тимчасово окупованій Євпаторії було чути вибухи, а над Новофедорівкою здіймався дим. Біля Новофедорівки, зокрема, розташований військовий аеродром Саки, на якому базується 43-й винищувальний авіаційний полк.

26 травня повідомлялось, що російські окупанти перекидають додаткові системи ППО на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої в Криму.

Удар ракетами ATACMS по аеродрому в окупованому Джанкої — що відомо

У ніч проти 30 квітня військовий аеродром в тимчасово окупованому Джанкої атакували ракетами. Унаслідок атаки спалахнула пожежа, щонайменше п’ятеро російських загарбників дістали поранень.

Як пише Telegram-канал Astra, про вибухи та пожежу на аеродромі у соцмережах повідомляли місцеві мешканці. Водночас представники окупаційної адміністрації не коментували атаку.

Читайте також:
Удар по Керченській поромній переправі 30 травня (Фото:Генштаб ЗСУ/Telegram) Мінус два пороми. ЗСУ вночі вдарили по Керченській поромній переправі ракетами ATACMS — Генштаб

За інформацією Astra, військовий аеродром Джанкой — місце дислокації вертолітного полку 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу.

Компанія Defense Express також заявляла, що останні удари ЗСУ, зокрема і 30 квітня, демонструють сталу тенденцію ураження таких цілей, як аеродроми і позиції російської ППО. Там також зазначили, що атака була комбінована, а окрім балістичних ракет по ворогу били й далекобійними дронами-камікадзе.

Читайте також: У ГУР підтвердили ураження чотирьох катерів Тунець у Криму

2 травня російський Telegram-канал ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму. Тоді по двох цілях у Криму було випущено 12 балістичних ракет MGM-140B ATACMS.

Читайте також: «Броня» від дронів і ATACMS. Росіяни почали будувати захисні ангари на аеродромі, розташованому за 300 кілометрів від кордону з Україною

Першою ціллю ударів стала військова частина № 61261 ППО Південного військового округу міноборони РФ, а другою — військовий аеродром у Джанкої.

Загалом поранення отримали 11 російських військовослужбовців.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі