4 травня росіяни вдруге заявили про захоплення Красногорівського вогнетривкого заводу, у відповідь речник оперативно-стратегічного угрупування військ Хортиця Назар Волошин у коментарі LIGA.net спростував, що Красногорівка окупована та заявив, що окупанти на заводі перебувають під вогневим контролем українських військових.

Видання зазначає, що ввечері 4 травня в одному з російських пропагандистських Telegram-каналів з’явилось зняте з дрону відео, на якому окупанти встановлюють російський прапор на даху Красногорівського вогнетривкого заводу. У підписі до відео сказано, що тепер основний опорний пункт ЗСУ нібито повністю окуповано росіянами.

Відео дня

Волошин розповів, що росіяни продовжують штурмувати Красногорівку невеликими групами, але Сили оборони не дозволяють їм зайти в місто, обстрілюючи з артилерії та мінометів.

Читайте також:
Росіяни просунулись в напрямку Покровська (Фото:DeepState) Росіяни окупували два села поблизу Покровська на Донеччині — DeepState

Речник ОСУВ Хортиця наголосив, що місто перебуває під контролем українських підрозділів, і «хоч ворожа російська пропаганда періодично публікує інформацію, що їхня армія увійшла в місто і десь закріпилась та вивішала своє триколорне ганчір'я, але жодних територіальних успіхів за останні дні ворог не мав».

Також Волошин повідомив, що російські військові, які прорвалися штурмовими групами до Красногорівки, перебувають зараз у «складному становищі»: вони практично позбавлені постачання боєкомплекту і підтримки бронетехніки.

Речник ОСУВ Хортиця підсумував, що бої тривають, Сили оборони стримують просування противника вглиб міста, і ситуація перебуває під контролем України.

Попередня заява росіян про захоплення Красногорівського вогнетривкого заводу

25 квітня ОСУВ Хортиця повідомляло, що інформація про захоплення росіянами Красногорівського вогнетривкого заводу не відповідає дійсності, а росіянина, який намагався розмахувати російським прапором з його вікна, знищено разом з іншими, які ховались в будівлі.

Співзасновник і аналітик платформи DeepState Роман Погорілий в інтерв'ю Radio NV, коментуючи появу відео зі згаданим росіянином, зазначав, що «навіть коли ворог вивішує свою ганчірку, він дуже часто маніпулює і бреше».

Він додав, що якщо окупантав вдасться захопити Красногорівський вогнетривкий завод, їх буде важко звідти вибити.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі