Росіяни примусово виселяють жителів Херсонщини — ЦНС

Російська окупаційна адміністрація проводить примусове виселення мешканців Голої Пристані, Коханів та Гладківки Херсонської області.

Про це пише Центр національного опору.

За даними ЦНС, окупанти проводять вивезення населення у відібраних зі шкіл та автотранспортних підприємств автобусах. Населення тимчасово розміщують у населених пунктах Півдня Херсонської області та в Криму.

Відео дня Читайте також:
СБУ виявила в Херсоні двох агентів ФСБ РФ (Фото:СБУ) У Херсоні затримали двох агентів російських спецслужб, які корегували обстріли міста — СБУ

Приміщення, де їх розміщують, спеціально переповнені, і мають незадовільний стан, щоб продовжувати агітувати до переїзду в Росію, а чоловіків спонукати до взяття на військовий облік з подальшою мобілізацією до лав окупаційного війська.

Вивезеному населенню окупанти забороняють забирати з собою будь-які габаритні речі, дозволяють тільки ручну поклажу.

«У такий спосіб окупанти вивільняють будинки та квартири для розміщення російських окупантів, працівників російських адміністрацій та росіян, які бажають переїхати до певних населених пунктів», — додали в ЦНС.

Водночас окупанти облаштовують накриття сіткою автомобільної дороги Р57 на ділянці Гола Пристань — Таврійське. Сітки закріплюють на деревах і стовпах уздовж дороги.

Редактор: Дар’я Харченко Читати далі