Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що російські окупанти досягли часткового успіху поблизу Іванівки на Куп’янському напрямку.

Про це йдеться у новому зведенні опублікованому у п’ятницю, 24 травня.

Загалом на Куп’янському напрямку з початку доби відбувалися десять бойових зіткнень. Українські війська успішно відбили одну атаку у напрямку Дружелюбівки.

Відео дня

В районах Петропавлівки, Іванівки, Стельмахівки, Невського та Дружелюбівки бої продовжуються, там сили оборони вживають заходів для стабілізації ситуації.

За минулу добу росіяни втратили на Куп’янському напрямку 353 особи (з них 117 — ліквідовано) та 81 одиницю військової техніки. Зокрема, знищено танк, дві бойові бронемашини, два автомобілі, 68 БПЛА. Також пошкоджено танк, дві ББМ, три гармати, два автомобілі.

Читайте також: Юрій Бутусов Юрій Бутусов Ситуація дуже небезпечна на майбутнє

На Харківському напрямку росіяни тричі намагалися штурмувати позиції українських військ. Сили оборони відбили атаку в напрямку населеного пункту Липці.

Крім того, тривають бойові дії в районах Глибокого та Вовчанська. Там ситуація контрольована, втрат позицій не допущено.

За даними Генштабу, загальні втрати росіян на цьому напрямку склали 137 осіб, із них 31 — безповоротні. Також окупанти втратили 23 одиниці озброєнь і військової техніки. Знищено один ворожий танк, дві гармати, одну РСЗВ, БПЛА, два автомобілі, п’ять одиниць спецтехніки, пошкоджено два танки, одну ББМ, шість гармат, та два автомобілі противника.

Наступ росіян у Харківській області: що відомо

10 травня російські окупанти спробували прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Про це заявили в Міноборони України. Там зазначили, що українські захисники відбили атаки ворога.

Президент України Володимир Зеленський тоді ж заявив, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку.

Читайте також:
Харківська область (Фото:REUTERS/Valentyn Ogirenko) Росія застосовує заборонений токсичний газ у боях по всій лінії фронту — WSJ

Моніторингові ресурси повідомляли про окупацію кількох сіл на півночі Харківської області.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський назвав ситуацію в Харківській області «загостреною». 17 травня він повідомив, що російські війська розширили зону активних бойових дій на 70 км.

21 травня в ОСУВ Хортиця заявили, що Силам оборони України вдалося стабілізувати ситуацію у місті Вовчанськ Харківської області. За даними Інституту вивчення війни станом на 23 травня, Україна відвоювала деякі території у Вовчанську.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі