«Росіяни адаптувалися». Російська армія сьогодні набагато сильніша, ніж на початку повномасштабного вторгнення — Жорін

На початку повномасштабного вторгнення російська армія була набагато слабшою, ніж сьогодні.

Про це заявив командир 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін в інтерв'ю LIGA.net.

Він зазначив, що українці недооцінювали російських окупантів.

«Поки ми сміялися над цим, поки ми розважалися, мріяли про те, що завтра, післязавтра, два тижні — і все закінчиться. Цю маячню поки слухали від деяких людей, а росіяни в цей час адаптувалися, готувалися, вони модернізувалися», — заявив військовослужбовець.

Відео дня Читайте також:
Вовчанськ у Харківській області (Фото:Скриншот відео/57 ОМПБр/hromadske) «Перетворили на Бахмут за п’ять днів»: військові показали кадри зруйнованого Вовчанська

На думку Жоріна, до системної недооцінки ворога доклали руку, зокрема, українські журналісти.

«Ми ж самі почали вводити себе в цей дивний стан, у мрії, замість того, щоб приземлитися до реальності», — заявив він.

Заступник командира 3-ї ОШБр підкреслює, що нинішня російська армія — це все ж таки зовсім не та армія, яка вторгалася в Україну 24 лютого 2022 року.

Наступ росіян у Харківській області: що відомо

10 травня російські окупанти спробували прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Про це заявили в Міноборони України. Там зазначили, що українські захисники відбили атаки ворога.

Президент України Володимир Зеленський тоді ж заявив, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку.

Моніторингові ресурси повідомляли про окупацію кількох сіл на півночі Харківської області.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський назвав ситуацію в Харківській області «загостреною». 17 травня він повідомив, що російські війська розширили зону активних бойових дій на 70 км.

21 травня в ТСОВ Хортиця заявили, що Силам оборони України вдалося стабілізувати ситуацію в місті Вовчанськ Харківської області. За даними Інституту вивчення війни станом на 23 травня, Україна відвоювала деякі території у Вовчанську.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі