Британська розвідка пояснила, чому в Росії скасували щорічні Міжнародні армійські ігри.

Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Британії, опублікованому у середу, 29 травня.

Розвідники зазначають, що захід також був скасований й у 2023 році.

Міністерство оборони Росії не дало офіційних коментарів.

Відео дня

За даними звіту, Росія, ймовірно, скасувала ігри, щоб уникнути критики щодо проведення заходу у воєнний час, оскільки він відволікає її військові зусилля від війни проти України. Крім того, країна-агресорка, ймовірно хоче уникнути зменшення кількості учасників з інших країн.

У звіті зазначається, що існує також реальна ймовірність того, що через втрати в Україні Міноборони Росії побоюється, що нестача кваліфікованого військового персоналу і техніки поставить під загрозу стабільне домінування Росії на цих змаганнях, особливо в танковому біатлоні.

Міжнародні армійські ігри, вперше проведені в 2015 році — це щорічний захід, організований Міноборони Росії, в якому протягом двох тижнів беруть участь представники різних країн, що змагаються у військових заходах. В останніх Міжнародних армійських іграх у 2022 році взяли участь 6 тисяч учасників з 37 країн.

Брак військової техніки та втрати РФ

Раніше британська розвідка писала, що Росії не вдалося продемонструвати свою військову силу на параді 9 травня через брак на ньому важкої бронетехніки.

Оглядач Bild Бйорн Штріцель назвав парад на Красній площі «скромнішим, ніж до вторгнення в Україну» і «майже точним повторенням торішнього».

За даними Генштабу ЗСУ станом на 29 травня, російські війська втратили в Україні приблизно 7700 танків, вісім з них — за останню добу.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі