Міністр закордонних справ Польщі натякнув, що він не проти того, аби Україна використовувала зброю від західних партнерів для ударів по цілях на території Росії.

Свій коментар голова польського МЗС дав в інтерв'ю The Guardian, опублікованому у суботу, 25 травня.

«Росіяни завдають ударів по українській електромережі, по зернових терміналах і газосховищах, по цивільній інфраструктурі. Російська операція проводиться зі штабу в Ростові-на-Дону. Окрім того, що Росія не використовує ядерну зброю, вона нічим себе не обмежує», — сказав Сікорський.

Відео дня Читайте також: Зробити в РФ «буферну зону». Чи дозволять США бити своєю зброєю по території Росії, куди саме і коли це відбудеться — аналіз NV

Постійне декларування власних червоних ліній, пояснив він, лише спонукає росіян пристосовувати свої дії до «постійно мінливих самообмежень» західних партнерів України.

Використання західної зброї по території РФ

Читайте також:
Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в Римі, Італія, 8 травня 2024 року (Фото:REUTERS/Remo Casilli) «Сп'янілість від люті війни». В Італії різко сперечаються зі Столтенбергом та виступають проти ударів західною зброєю по РФ

Раніше идання Le Monde, аналізуючи заяви держсекретаря США Ентоні Блінкена під час візиту до Києва, писало, що Україна, ймовірно, отримала дозвіл від США на використання американської зброї для ударів по території Росії.

3 травня міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон пообіцяв $3,74 млрд щорічної військової допомоги Україні «стільки, скільки буде потрібно». Він додав, що Лондон не заперечує проти використання зброї для ударів по Росії.

Le Monde вважає заяви Кемерона і Блінкена «ознакою продуманої зміни позиції Заходу» з цього питання.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі