В Одесі ввечері в середу, 1 травня, чули вибухи, міський голова Геннадій Труханов закликав залишатися в укриттях. Повітряні сили ЗСУ перед цим повідомили про загрозу застосування Росією балістичного озброєння.

02:07 Триває ліквідація пожежі, яка виникла внаслідок російського удару по Одесі. Пошкоджена цивільна інфраструктура, у навколишніх будинках є вибиті вікна, повідомив керівник ОВА Кіпер. Наразі відомо, що постраждали 14 людей, одного чоловіка госпіталізували у стані середнього ступеня важкості в лікарню.

Відео дня

23:19. Нова пошта підтвердила, що російські окупанти вдарили по сортувальному депо та відділенню НП. Постраждалих та загиблих серед співробітників немає.

У компанії повідомили, що клієнтам компенсують оцінну вартість посилок, а посилки, які були в дорозі, перенаправили на 3 відділення НП в Одесі.

22:56. Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що окупанти вдарили по Одесі балістичними ракетами, відомо щонайменше про 13 постраждалих. На місці влучання почалася потужна пожежа.

22:29. Після вибухів в Одесі почалась пожежа, повідомило Суспільне.

Карта повітряних тривог станом на 22:35 / Інфографіка: alerts.in.ua

Оновлено о 22:15. Труханов повідомив про нову ціль у напрямку Одеси.

«Залишайтеся в укриттях! У місті чути вибухи!» — написав Труханов.

Станом на 22:00 повітряну тривогу оголошено в низці південних, східних і центральних областей України.

Повітряні сили ЗСУ в Telegram попереджали про загрозу балістики для цих областей.

Карта повітряних тривог в Україні станом на 22:00 / Інфографіка: alerts.in.ua

У ніч проти 1 травня Росія теж атакувала Одесу балістичними ракетами. Загинули троє людей, ще троє дістали поранення.

29 квітня внаслідок російського удару по Одесі загинули шестеро людей, понад 30 постраждали, зокрема двоє дітей і вагітна. Загорівся «замок Гаррі Поттера» — палац студентів Одеської юридичної академії, який називали резиденцією ексрегіонала і ректора Національного університету Одеська юридична академія Сергія Ківалова. Сам Ківалов теж постраждав.

За даними Офісу генпрокурора, окупанти завдали удару по узбережжю Одеси балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом.

Редактор: Ніна Григорська Читати далі