Країна-агресор Росія тестує в Україні ракети КНДР, повідомили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Мінкультури в Telegram.

Раніше спостерігачі ООН підтвердили, що в Харкові 2 січня знайшли уламки північнокорейської балістичної ракети Hwasong-11.

У Spravdi нагадали, що КНДР перебуває під міжнародними санкціями, і російська закупівля ракет грубо порушує санкційний режим. Щоб приховати свої порушення, кремлівський режим ветував продовження мандата для експертів ООН, які стежили за дотриманням санкцій проти КНДР.

Відео дня

Там зазначили, що Росія готова співпрацювати з ким завгодно, аби продовжувати війну проти України, попри те, що це суперечить міжнародному праву.

«Росія тестує для КНДР її ракети в Україні так само, як тестувала для Ірану шахеди — перед тим, як їх застосували проти Ізраїлю», — сказано в повідомленні.

Інфографіка: NV

Раніше командувач Тихоокеанської армії США Чарльз Флінн казав, що завдяки Росії Північна Корея отримала «шанс» «випробувати» свою зброю в Україні та може використати це для її модифікацій.

14 березня в Харківській прокуратурі заявляли, що країна-агресор Росія випустила по шести регіонах України близько 50 північнокорейських ракет типу Hwasong 11.

Редактор: Ніна Григорська Читати далі