Росіяни продовжують атакувати вздовж усієї лінії фронту, концентруючи зусилля на Купʼянському та Покровському напрямках. Загальна кількість ворожих наступальних та штурмових дій зросла до 81.

Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 19:30 середи, 5 червня.

Зазначається, що найгарячішим залишається Покровський напрямок, де кількість ворожих атак зросла до 19. Російські війська продовжують найактивніше тиснути в районі Сокола.

Відео дня

Внаслідок бойових дій росіяни втратили протягом доби 354 окупанти. Українські воїни знищили танк, три ББМ, сім гармат, наземний дрон та автомобіль, а також пошкодили ще 13 одиниць різної військової техніки загарбників.

Читайте також:
Тренування піхоти (Фото:93-тя ОМБр Холодний Яр/Facebook) «Закінчилася ера абсурду». Путін хотів створити в Україні санітарну зону, а тепер це роблять ЗСУ на території РФ — Самусь

На Харківському напрямку окупанти п’ять разів намагалися вибити ЗСУ з позицій. Чотири з цих атак українські захисники успішно відбили, одна, в районі Вовчанська, ще триває. Противник втратив 114 окупантів. Українські воїни знищили броньовану машину, гармату, сім БпЛА, шість одиниць спецтехніки та чотири ворожих склади з боєприпасами.

Окупанти продовжують тиснути на оборону українських захисників на Куп’янському напрямку, намагаючись покращити свої позиції в районах Дружелюбівки та Чернещини, де тривають бої. Кількість штурмових дій на цьому напрямку зросла до 12, з яких 10 вже відбито. Ворог втратив 86 осіб вбитими та пораненими, знищено три російські бойові броньовані машини та автомобіль.

Читайте також: «Неможливо воювати тільки піхотою». Захисники Вовчанська переконані, що удари по РФ зупинять Харківський наступ росіян — Telegraph

На Лиманському напрямку ворог здійснив сім атак і продовжує тиснути в Серебрянському лісі, де бої тривають у чотирьох локаціях. Ще один бій триває біля Невського.

На Оріхівському напрямку ворог продовжує тиснути в районах Малої Токмачки та Щербаків, відбито п’ять ворожих атак.

На інших напрямках обстановка залишилася без значних змін.

5 червня у Генштабі повідомляли, що війська Росії за останню добу втратили ще приблизно 1280 солдатів. Загальні втрати РФ з початку повномасштабного вторгнення в Україну становлять орієнтовно 513 700.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі