Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія не змогла зробити жодного великого прориву під час наступу на Харківському напрямку.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

Він заявив, що зустріч з міністрами закордонних справ запевнила його у тому, що союзники по НАТО готові надати підтримку Україні, щоб вона перемогла і зупинила російських загарбників.

Відео дня

«Війни за своєю природою непередбачувані. Але те, що ми бачили наразі, полягає в тому, що Росія не змогла зробити жодного великого прориву. Її сили досягли незначних територіальних здобутків, але заплатили дуже високу ціну. А зараз зброя та боєприпаси надходять від союзників по НАТО. Тому я впевнений, що Україна абсолютно може перемогти», — сказав він.

Ситуація у Харківській області

28 травня у Генштабі ЗСУ заявили, що російська армія від початку доби не вела штурми на Харківщині. Зазначалося, що на Харківському напрямку підрозділи українських військ укріплюють оборону та тримають російських загарбників під вогневим контролем.

В інтерв'ю Reuters міністр оборони Рустем Умєров заявив, що окупанти ставлять собі за мету відкрити новий фронт на півночі України. Він додав, що наразі вдалося стабілізувати нову лінію фронту в Харківській області.

Читайте також: Юрій Бутусов Юрій Бутусов 15 днів наступу Росії на Харківщину. Які результати?

10 травня російські окупанти спробували прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Президент України Володимир Зеленський заявляв, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку.

Сирський повідомив, що російські війська розширили зону активних бойових дій на 70 км.

Моніторингові ресурси повідомляли про окупацію кількох сіл на півночі Харківщини. Прорив росіян спричинив дискусії довкола того, чи були на достатньому рівні підготовлені укріплення на півночі.

Зеленський повідомляв, що ЗСУ взяли під бойовий контроль прикордоння Харківської області. За його словами, втрати під час наступу росіян там становили вісім ворожих солдат до одного українця.

30 травня речник оперативно-тактичного угруповання військ Харків Юрій Повх заявив, що ЗСУ контролюють 70% міста Вовчанськ.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі