Країна-агресор Росія, регулярно обстрілюючи Харків, намагається схилити Україну до переговорів, щоб заморозити війну.

Про це заявив голова Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко у Telegram.

За його словами, удари РФ по Харкову є свідомим геноцидом. Водночас ключова мета російського диктатора Володимира Путіна — це знищення українського народу та окупація земель.

Відео дня

«Удари по Харкову — це натяк, що вони не припиняться, якщо Україна не сяде за стіл перемовин, що дало б можливість РФ заморозити війну і накопичити сили для нової війни в потрібний момент і окупації більшої кількості наших територій», — зауважив Коваленко.

Голова ЦПД запевнив, що знищення України та приєднання територій до Росії лишається ключовим завданням Путіна.

«Це потрібно розуміти. І не обманювати себе… Інструментарій терору входить в цей план. Протидія — дзеркальна відповідь, достатня кількість зброї», — додав Коваленко.

Читайте також:
Пожежа в Епіцентрі у Харкові, що виникла внаслідок ударів російськими КАБами, 25 травня 2024 року (Фото:REUTERS/Valentyn Ogirenko) Нові удари РФ по Харкову: від КАБів в Епіцентрі загинули щонайменше четверо людей і 40 поранені, у центрі приліт С-300 — фоторепортаж і відео

Обстріл Харкова 25 травня — що відомо

25 травня у Харкові пролунав вибух, мер Харкова Ігор Терехов заявив, що був приліт у спальний район. Пізніше стало відомо, що окупанти влучили двома КАБами в Епіцентр у спальному районі міста, внаслідок чого виникла пожежа на площі 15 тисяч квадратних метрів.

За словами Терехова, у приміщенні Епіцентру могли перебувати до 200 людей.

Пізніше росіяни повторно завдали удару по місту та атакували Центральний парк.

Унаслідок російського удару по гіпермаркету Епіцентр в Харкові загинули 12 людей. Десять з них наразі не опізнали. Травми отримали 43 людини.

Редактор: Єва Сластнова Читати далі