Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський повідомив, що Росія може зберігати в Калінінградській області близько 100 тактичних ядерних боєголовок.

Про це повідомляє Укрінформ.

Сікорський підкреслив, що за 200 км на північ від Варшави є російський анклав — Калінінградська область, де, на думку польської влади, може «зберігатися 100 ядерних боєголовок». Польський міністр додав, що поруч також розташована Білорусь.

Відео дня

«Тобто це означає, що напад на ЄС цілком можливий», — стверджує він.

Він зазначив, що російські ракети періодично порушують повітряний простір Польщі, залітаючи вглиб території країни. Отже, небезпека для цієї частини Європи «більша, ніж дехто про це думає», наголошує міністр.

Читайте також:
Завод Mesko в Польщі (Фото:mesko.com.pl) У Польщі стався вибух на збройовому заводі, загинула людина

Можливий напад Росії на НАТО — що відомо

У грудні 2023-го видання Bild із посиланням на власні джерела в розвідці однієї з європейських країн повідомляло, що Росія може спробувати атакувати Європу наприкінці 2024 року або на початку 2025-го, коли США опиняться «без лідера» та зможуть прийти на допомогу європейським державам тільки після деякої затримки.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив у січні 2024-го, що Європа знову «стикається з військовою загрозою, якої не було вже 30 років», і попередив про можливість нападу Росії через п’ять-вісім років.

Американська розвідка в березні повідомляла, що Росія не хоче прямого воєнного конфлікту зі США і НАТО і продовжуватиме асиметричну діяльність, яка, за її оцінками, не перетинатиме поріг воєнного конфлікту в глобальному масштабі.

У німецькій розвідці кажуть, що Росія готується до масштабного конфлікту з НАТО і може напасти принаймні на частину території Альянсу вже з 2026 року.

3 травня представник ГУР Міністерства оборони України Вадим Скібіцький висловив сумнів, що НАТО зможе захистити країни на східному фланзі в разі вторгнення Росії.

4 червня головнокомандувач Збройних сил Норвегії Ейрік Крістофферсен заявив, що у НАТО є два-три роки для підготовки до можливого протистояння з Росією.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі