Олександр Коваленко

Олександр Коваленко

Військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив

Застосування російськими окупаційними військами FPV-дронів у травні вже встановило абсолютний рекорд

У зоні бойових дій російськими окупаційними військами встановлюються рекорди не тільки за втратами своїх військ і техніки, а й за застосуванням засобів ураження.

Відео дня

Президент України Володимир Зеленський уже публічно озвучує рекорди застосування російськими окупаційними військами КАБів — понад 3 200. Але, на рекорд іде і застосування росіянами FPV-дронів.

За неповний травень зафіксовано застосування російськими окупаційними військами понад 5 500 FPV-дронів! Це найвищий показник за весь час повномасштабної війни.

Середній показник застосування FPV-дронів російськими окупаційними військами наближається до 250 на добу.

На початку місяця спостерігалися періодичні сплески, понад 350, наприклад, за добу 2 травня і понад 550 за добу 3 травня. Але загалом середній показник на рівні 250, що теж занадто багато.

Зовсім недавно середній показник застосування FPV-дронів у ворога не перевищував 150 на добу.

Тенденція максимально негативна, що свідчить про можливості Росії нарощувати виробництво та закупівлі цієї продукції і, як наслідок, актуалізує питання застосування РЕБ у зоні бойових дій з кожним днем дедалі більше і більше. На другу половину 2024 року Росія, що відставала в застосуванні FPV-дронів, може вирватися за кількістю в лідери, а до кінця року середній показник застосування російськими окупаційними військами цих засобів може сягнути стабільного показника в 400−500 одиниць

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Читати далі