Росія декілька разів вмикала свою пропаганду на дитячих телеканала в Європі — Bloomberg

Росія неодноразово намагалися втручатися в ефір європейських супутникових телеканалів. Зокрема на дитячих телеканалах вмикали пропаганду російською мовою. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на отримані документи 7 червня.

Як зазначає Bloomberg, щонайменше три супутники французького оператора Eutelsat SA постраждали від втручання з середини березня, ці проблеми тривали до кінця травня. 28 березня та 17 квітня росіяни змінювали програму дитячого розважального каналу Walt Disney Co.

Відео дня

«Було чітко визначено, що перешкоди надходять від великих земних станцій, і тому вони повинні бути зафіксовані та відстежені владою Російської Федерації», — йдеться в листі французького Agence Nationale des Frequences.

Читайте також:
Кремль (Фото:REUTERS/Maxim Zmeyev/File Photo) 500 млн доларів на «патріотичний контент». Кремль збільшив витрати на внутрішню пропаганду — українська розвідка

Також втручання зафіксували на телеканалах Disney та BabyTV. Там увімкнули військові відео російською мовою. Через це голландський кабельний оператор Ziggo виключив BabyTV зі своїх пропозицій до початку травня.

У Міжнародному союзі електрозв’язку ООН, який координує глобальне спільне використання радіочастот і супутникових орбіт, заявили, що звіти з цього питання розглянуть на наступному засіданні 24−28 червня. Bloomberg додає, що російський радіочастотний центр не відповів на запит про коментар.

«Eutelsat Group повністю обізнана про навмисні радіочастотні перешкоди від зовнішніх джерел, які мали періодичний вплив на деякі служби», — повідомили у компанії Eutelsat Group.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі