Російського генерал-майора Івана Попова заарештували за підозрою в шахрайстві, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на правоохоронні органи. Раніше його звільнили через скарги на проблеми армії РФ в Україні.

Російський ресурс Astra повідомляє, що Попова звинувачують у незаконному продажі двох тисяч тонн металоконструкцій вартістю близько 100 мільйонів рублів, які були призначені для будівництва лінії оборони в зоні бойових дій.

Відео дня

Пропагандистський паблік Grey Zone пов’язує справу з конфліктом, який стався в липні 2023 року: тоді Попов виступав із доповіддю перед генералом армії Валерієм Герасимовим, де розповів про проблеми в армії.

Читайте також: Іван Яковина Іван Яковина Повстання Попова-Спартака. У Росії почало відбуватися неймовірне

Влітку 2023 року начальник російського Генштабу Валерій Герасимов відсторонив командувача 58-ї армії Попова. Це сталося після того, як Попов висловив стурбованість щодо необхідності ротації окупаційних військ на заході Запорізької області в умовах контрнаступу України.

Сам Попов заявляв, що його відсторонили від командування після того, як він «на самому верху» висловив претензії та «позначив усі проблемні питання» армії РФ.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі