Російський політолог та політтехнолог Аббас Галлямов розповів в інтерв'ю Radio NV, що нові погрози російського диктатора Володимира Путіна та його пропагандистів пов’язані з тим, що, крім слів, вони більше не мають чим відповісти на дозвіл Україні бити західною зброєю по території Росії.

«Строго кажучи, нічого особливого вони з цим (дозволом бити по Росії західною зброєю — ред.) зробити не можуть. Тому їм доводиться обмежуватися словесними інтервенціями», — заявив Галлямов в ефірі Radio NV.

Відео дня https://www.youtube.com/watch?v=LXwYTqx5Pdw

Російський політолог зауважив, що до цього протягом місяця чи навіть двох Путін час від часу говорив про готовність до переговорів та необхідність політичного врегулювання.

«Після того, як Захід дав добро Україні використовувати зброю для ударів по території Росії, і Україна вже почала це робити, риторика Путіна знову посилилася. Після цього вся пропагандистська машина, починаючи із [заступника глави Радбезу РФ Дмитра] Медведєва і закінчуючи [російським пропагандистом Володимиром] Соловйовим, вона знову роздувається до небес у напрямку нескінченної ескалації. Я думаю, що це якраз пов’язано з тим, що нічого, крім слів, у них не залишилося», — пояснив Галлямов.

Він додав, що російська влада та пропагандисти намагаються продемонструвати своїм прихильникам, що їм є що відповісти, і чим більше їхні прихильники підозрюють, що насправді вони програють. тим запеклішою стає риторика.

Реакція Кремля на дозвіл бити західною зброєю по Росії

10 червня голова оборонного комітету російської Держдуми Андрій Картаполов заявив, що надані Україні винищувачі F-16, які будуть розміщені на іноземних авіабазах, стануть «законними цілями» для російських окупантів.

5 червня російський диктатор Володимир Путін заявив, що країна-агресор «думає» над завданням ударів по території західних союзників України, які постачатимуть Україні далекобійну зброю для ударів по території Росії.

«Ми думаємо на тему про те, що якщо хтось вважає за можливе постачати таку зброю в зону бойових дій для завдання ударів по нашій території та створення проблем для нас, то чому ми не маємо права постачати нашу зброю такого ж класу в ті регіони світу, де завдаватимуться удари по чутливих об'єктах тих країн, які роблять це щодо Росії», — сказав глава кремлівського режиму.

Читайте також:
Українські військові (Фото:REUTERS/Viacheslav Ratynskyi) «Карт-бланшу немає». Україна працює над зняттям обмежень на удари західною зброєю по РФ — Кулеба

Він також оголосив, що Кремль «подумає» над «асиметричною відповіддю».

«Якщо ми бачимо, що ці країни втягуються у війну проти нас, а це і є їхня пряма участь у війні проти РФ, то ми залишаємо за собою право діяти аналогічним чином. Це шлях до дуже серйозних проблем», — заявив диктатор.

Російське Агентство пише, що заяви Путіна означають нові «червоні лінії» для Заходу — удари по РФ далекобійними ракетами. США поки не дозволяли Україні використовувати ATACMS для атак на військові об'єкти на території РФ.

4 червня прессекретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков вперше відкрито назвав США «ворожою країною». У 2023 році Пєсков говорив, що аналогічна заява заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва є його «особистою думкою».

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі