Аналітики проєкту DeepState повідомили у четвер, 23 травня, що російські окупанти за останню добу просунулися поблизу міста Часів Яр у Донецькій області. Опублікована карта свідчить про те, що ворог наближається до кордонів міста.

Окрім того, війська країни-агресора мають успіхи, за даними DeepState, у Кліщіївці та Красногорівці Донецької області.

Напередодні увечері Генштаб ЗСУ повідомляв, що кількість бойових зіткнень на донецьких напрямках зросла. Зокрема, на Покровському «ворог штурмовими групами та технікою намагається вклинитися в бойові порядки» Сил оборони, ситуація залишається напруженою.

Відео дня Скриншот карти/DeepState Фото: Скриншот карти/DeepState Читайте також: ЗСУ за добу ліквідували понад 130 російських окупантів в районі Часового Яру, ті продовжують безуспішні штурми — ОСУВ Хортиця

Ситуація біля міста Часів Яр — що відомо

У квітні головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що вище військове керівництво Росії поставило завдання своїм солдатам захопити місто на захід від Бахмута — Часів Яр — до 9 травня.

Читайте також:
Росія захопила в Україні понад 200 кв. км за два тижні (Фото:117 окрема механізована бригада/Генштаб ЗСУ/Facebook) «Захопили більше, ніж втратили»: Росія окупувала понад 650 кв. км території України з початку року — Reuters

Ворог зосереджує зусилля для прориву оборони та виходу до каналу Сіверський Донець — Донбас, щоб створити умови для подальшого просування до Краматорської агломерації.

10 квітня Інститут вивчення війни заявив, що, намагаючись прокласти собі шлях до Часового Яру, росіяни вдаються до тактики, яка допомогла їм захопити Авдіївку. Позиції українських захисників інтенсивно накривають КАБами та вогнем з літаків і вертольотів.

Українські військові кажуть, що, якщо росіянам вдасться захопити Часів Яр, вони почнуть наступ на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ і Слов’янськ.

28 квітня Сирський підтвердив, що ситуація на фронті загострилася. Сили оборони відійшли на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.

22 травня Інститут вивчення війни повідомляв, що РФ скористалася операцією на півночі Харківщини, щоб активізувати небезпечний наступ на Часів Яр.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі