Чоловік сестри нардепа Миколи Тищенка Герман Блінов став фігурантом справи про розкрадання коштів під час будівництва метро на Виноградар, повідомляє Bihus.Info.

За даними слідства, 140 мільйонів у жовтні 2022 року як фінансову допомогу перерахували на фірми, пов’язані з оточенням Блінова.

За даними Нацполу, у жовтні 2022 року компанія Київметробуд перерахувала ТОВ Позитив-В 140 млн грн як аванс за поставку будівельних матеріалів на будівництво метро. Водночас зазначена фірма переказала кошти як поворотну безвідсоткову допомогу низці фірм: ТОВ Занд-трейд, ТОВ КТ-44, ТОВ Бетон альянс Україна, ТОВ Трансбудтрейд, ТОВ Трансмір ГМБХ і ТОВ Позитив Шиппінг. Слідство вважає це переведенням бюджетних коштів на рахунки фіктивних підприємств і переведенням їх у готівку з метою подальшого розподілу між учасниками схеми.

Відео дня Читайте також:
Микола Тищенко та Алла Барановська (Фото:allabonya/Instagram) «З любов’ю, Алла»? Ексдружина Тищенка подарувала йому 12 млн гривень після розлучення — Bihus.Info

Журналісти встановили, що фірми приводять до підприємця В’ячеслава Еберле. Так, першою власницею Позитив-В була Вікторія Кузьменко (Еберле) — дружина підприємця. Нині власником і директором фірми є Сергій Сєдов — директор фірми Еберле під назвою Веркштатт Вустервіц ГМБХ. Вікторія Кузьменко та В’ячеслав Еберле близько товаришують із сестрою нардепа Миколи Тищенка Юлією та її чоловіком Германом Блиновим, ідеться в матеріалі.

Раніше журналісти уточнювали, що Блінов є куратором будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. Він отримував зарплату від генпідрядника будівництва мосту — ТОВ Еко-буд-трейд. А одним із субпідрядників будівництва було і Позитив-В.

Фірми, яким Позитив-В переказував фіндопомогу, пов’язані з Еберле через спільних працівників, адреси реєстрації та структуру керівників і власників. А одна з них — Занд-трейд належала Вадиму Сєдову (брату поточного власника Позитив-В) у той самий період, коли він значився директором ПП Експрес-К Юлії Тищенко.

https://www.youtube.com/watch?v=8LLXed86Ndo&ab_channel=BIHUSInfo

У розмові з журналістами Блінов заперечував свій зв’язок із Позитив-В та іншими компаніями, а обшуки в нього у цій справі пояснив перевіркою правоохоронцями оперативної інформації.

Під час обшуків за однією з пов’язаних із Германом Бліновим адрес правоохоронці знайшли короткоствольну вогнепальну зброю, яка, за даними слідства, офіційно йому не належить. Можливе незаконне зберігання зброї Бліновим виокремили у ще одне кримінальне провадження, у якому Блінову обирали домашній арешт.

Журналісти зафіксували, що на судові засідання у справі Герман Блінов приїжджає на новий Land Rover Range Rover. Кросовер належить ТОВ АБЗ1. До січня 2023 року ця фірма належала Валерію Мірошниченку — колишньому працівнику Київського науково-дослідного інституту судової експертизи. Йому належала фірма зі схожою назвою — АБЗ-1. Фінансовим контролером останньої була Галина Рувіна — дружина голови КНДІСЕ Олександра Рувіна. АБЗ-1 постачало на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту асфальтобетонні суміші. Також фірма входила до групи підприємств, що спеціалізувалися на дорожньому будівництві: ТОВ Естейт холдинг, ТОВ Трініті-груп, ТОВ Трансбудкооперація і ТОВ Сучасна транспортна інфраструктура. Остання теж виконувала роботи на Подільсько-Воскресенському мосту.

Цю групу фірм пов’язували з обличчям очільника КНДІСЕ Рувіна, адже в їхніх власниках фігурував його кум і бізнес-партнер родини Валерій Сировацький. Однак ще в січні-лютому 2023 року Валерій Сировацький, Валерій Мірошниченко та Галина Рувіна вийшли зі співвласників підприємств. Замість них до співвласників низки фірм групи 2023 року увійшли особисто Герман Блінов і його оточення — Лілія Ісай і Денис Микитюк.

Окрім того, що Блінов пересувається на автомобілі АБЗ1, його дружина Юлія Тищенко віддала під заставу іпотеки для фірми два своїх будинки та землю під ними в Нових Безрадичах. Протягом 2023−2024 років фірми АБЗ1, Трініті-груп та Сучасна транспортна інфраструктура отримали підрядів від комунальних підприємств на понад 800 млн грн.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі