Міністерство у справах ветеранів опитало діючих військовослужбовців та з’ясувало, що 33% опитаних в майбутньому потребуватимуть допомоги у працевлаштуванні, 27% — навчання чи перекваліфікації, а 38% — психологічної підтримки.

Саме на ці потреби спрямована програма підтримки від GlobalLogic. Сьогодні в Збройних Силах Україні служать понад 5000 айтівців, з них 220 — спеціалісти з GlobalLogic. Зі служби до співпраці з компанією вже повернулись 67 ветеранів — вони перші, хто скористався корпоративною програмою підтримки, наголосили у прес-службі GlobalLogic.

Відео дня Читайте також: Руслана Величко-Трифонюк Руслана Величко-Трифонюк Більшість військових бачить своє майбутнє в Україні. Але є умови

Ветерани можуть скористатись програмою підтримки. Вона триває до 12 місяців, надає професійну та психологічну підтримку, а також ряд бенефітів. Після повернення зі служби фахівці GlobalLogic отримують Demobilizaton kit, направлений на підтримку і відновлення ветеранів. Ветерани можуть скористатись ним, щоб отримати фахові консультації для покращення фізичного та ментального стану.

Для ветеранів, які проходили службу на передових позиціях, компанія пропонує тривалу (до півроку) перерву в наданні послуг, а також здійснити поїздку у Карпати для відпочинку та відновлення сил. Для тих, хто бажає підвищити кваліфікацію, GlobalLogic пропонує менторську підтримку зі складенням індивідуального плану розвитку, й доступ до професійних курсів.

Щоб фахівці компанії адаптувались до потреб ветеранів, у GlobalLogic проводять внутрішнє навчання для консультантів. Вони засвоюють найкращі практики взаємодії з учасниками бойових дій, вчаться розуміти їх досвід, психологічні потреби. Це допомагає створити комфортне та інклюзивне середовище для ветеранів.

«Після повернення з війни нашим фахівцям важливо тримати зв’язок із людьми зі схожим досвідом. Для цього ми створили внутрішній простір для ветеранів. Там ділимося новинами компанії, контактами психологічної та професійної підтримки», — розповідає Маріана Гудз, директорка з персоналу GlobalLogic Ukraine.

Раніше повідомлялося, що Конфедерація роботодавців розробила інструкцію з працевлаштування осіб з інвалідністю, у якій зібрала практичні поради щодо вимог законодавства щодо їх залучення на ринок праці.

Згідно з дослідженням Конфедерації роботодавців України, роботодавці остерігаються наймати ветеранів з багатьох причин. Вони побоюються, що при працевлаштуванні ветеранів зіштовхнуться з важким психоемоційним станом таких працівників (79%), алкогольною чи наркотичною залежністю (25%), конфліктністю (24%).

Станом на лютий 2024 року 60% компаній мали вакансії, при закритті яких надавали перевагу ветеранам, проте лише 25% компаній вказували в описах вакансій, що відкриті для найму ветеранів.

Редактор: Олена Коваленко Читати далі