Проросійський прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан піддав критиці лідерів країн Заходу за їхнє бажання «перемогти Росію військовим шляхом».

В інтерв'ю HirTV він сказав, що західні лідери прагнуть перемогти Росію заради «грошей і влади». Також він вважає, що європейці хочуть повернутися в 90-ті роки.

«Західні лідери, які стали на стежку війни, хочуть перемогти Росію військовим шляхом. Їхній геніальний план абсолютно простий, тому що йдеться про гроші, які дають вплив і владу», — сказав він.

Відео дня

Також угорський прем'єр заявив, що США наразі просувають ідею надання кредиту Україні на $40 млрд під європейські гарантії.

Читайте також:
Віктор Орбан (Фото:REUTERS/Bernadett Szabo) У Будапешті пройшов «марш миру». Орбан заявив, що для його партії настав час «окупувати Брюссель»

Проросійський політик додав, що Україна зараз «загрузла в боргах», але раніше була багатою країною.

9 травня Орбан після зустрічі з главою Китаю Сі Цзіньпінем заявив, що підтримує так званий «мирний план» Китаю для завершення російської війни в Україні.

У лютому 2023 року МЗС КНР опублікувало документ про врегулювання війни в Україні. Зокрема, Пекін закликав припинити бойові дії і якнайшвидше «відновити прямий діалог» між Україною і Росією. При цьому Китай не згадував про виведення військ країни-агресора з України.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі