Після тривалої затримки з допомогою Україні США та інші партнери України намагаються прискорити темпи постачання озброєнь. Про це розповів державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю CBS, опублікованому у неділю, 12 травня.

Блінкен дав свій коментар у відповідь на запитання журналістки, чи є нинішній наступ росіян на Харківщині наслідком затримки з допомогою.

«Послухайте, немає жодних сумнівів, що багатомісячна затримка із затвердженням додаткового бюджетного запиту і наданням обладнання Україні коштувала певних витрат. Лише цього тижня ми виділили Україні оборонного обладнання на суму близько 400 мільйонів доларів, які надійшли з додаткового фінансування. Отже, ми робимо все можливе, щоб прискорити надання цієї допомоги. Європейці роблять те ж саме», — сказав державний секретар.

Відео дня

Він додав, що США та ще понад 50 країн не збираються відступати від підтримки України, і допомога продовжиться.

Допомога Україні від США — що відомо

20 квітня нижня палата Конгресу США — Палата представників — через кілька місяців дискусій проголосувала за законопроєкт, що передбачає понад $60 млрд підтримки для України.

Читайте також: США схвалили терміновий продаж трьох систем HIMARS для України Читайте також:
Бронеавтомобілі HUSKY TSV (Фото:Кадр відео Navistar Defense MXT Fording via YouTube) Британія почала передачу Україні озброєнь зі свого найбільшого пакета

24 квітня також Сенат США ухвалив законопроєкт з допомогою Україні.

Того ж дня документ підписав президент США Джо Байден, який заявив, що постачання почнеться «негайно, протягом кількох годин». За його словами, йдеться про боєприпаси для систем ППО, артилерії, ракетні системи та бронетехніку.

У Білому домі заявили, що нового пакету допомоги Україні вистачить до кінця 2024 року.

The New York Times повідомляли, що США вже таємно відправили Україні понад 100 далекобійних ракет ATACMS у березні.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі