Рішення замінити Сергія Шойгу на посаді міністра оборони демонструє відчай російського диктатора Володимира Путіна, заявив представник Державного департаменту США Ведант Пател.

Про це повідомляє Reuters.

У такий спосіб очільник Кремля хоче підготувати свою країну до економічної війни і намагається краще використовувати оборонний бюджет, вважає Пател.

Відео дня

«Наша точка зору полягає в тому, що це ще одне свідчення відчайдушного бажання Путіна продовжувати його агресивну війну проти України, незважаючи на те, що це є серйозним виснаженням російської економіки і великими втратами російських військ», — сказав він.

Рішення Путіна призначити Андрія Білоусова міністром оборони Росії

12 травня стало відомо, що російський диктатор Володимир Путін вирішив замінити міністра оборони і пропонує призначити замість Сергія Шойгу Андрія Бєлоусова.

Російський диктатор представив Раді Федерації кандидатуру Андрія Бєлоусова для консультацій на посаду міністра оборони.

До відставки кабінету міністрів Андрій Білоусов обіймав посаду першого заступника глави уряду РФ.

Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путін вирішив призначити Бєлоусова, який є цивільним, міністром оборони через «необхідність впровадження інновацій» і необхідність «вписати економіку силового блоку в економіку країни, щоб вона відповідала динаміці моменту».

Читайте також: Олексій Мельник Олексій Мельник Чим загрожує Україні заміна Шойгу на Бєлоусова

Медуза повідомила, що Рада Федерації розгляне кандидатуру Білоусова на посаду міністра оборони РФ 13−14 травня. Видання також повідомляє, що, за словами Пєскова, Валерій Герасимов залишиться на посаді глави Генштабу.

«Що стосується військової складової, це призначення жодним чином не змінюватиме нинішньої системи координат, військова складова завжди була прерогативою начальника Генерального штабу, він продовжить свою діяльність, у цьому плані змін поки не передбачається», — заявив Пєсков російським ЗМІ.

Із 2012 до 2013 року Білоусов був міністром економічного розвитку, із 2013 до 2020 року — помічником Путіна, із 21 січня 2020 року його призначили першим заступником глави уряду РФ в уряді Михайла Мішустіна. Військового досвіду у Білоусова немає.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі