Резніков показав передані українським бійцям французькі бронеавтомобілі AMX-10

Міністр оборони України Олексій Резніков показав передані українським бійцям французькі бронеавтомобілі AMX-10, назвавши їх "снайперською гвинтівкою на швидких колесах".

"Українські морські піхотинці вітають нову французьку кавалерію AMX-10! Ми покаталися разом із нашими бійцями і домовилися назвати АМХ-10 "снайперською гвинтівкою на швидких колесах". Спасибі моєму колезі Себастьяну Лекорню та Еммануелю Макрону, з якими мені вдалося зустрітися та обговорити наші пріоритети і потреби", — написав Резніков у твіттері.

Міністр також подякував народу Франції за сильну підтримку.

"Ці швидкі сучасні машини з потужними гарматами допоможуть нам звільнити нашу територію. Так виглядають Свобода, Рівність і Братерство. Хай живе Франція! Хай живе Україна!" — додав Резніков.

Як повідомлялося, міністр оборони Франції Себастьян Лекорню перед Комісією з оборони Національних зборів у середу, 15 березня, заявив, що обіцяні Францією бойові броньовані машини AMX-10 RC уже доправлено в Україну.

Раніше в січні Єлисейський палац оголосив, що президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв поставити Києву "танки французького виробництва". Французькі ЗМІ уточнили, що йдеться про машини AMX-10 RC — важкі бронеавтомобілі, що класифікуються також як колісні танки.

При цьому, пояснюють ЗМІ, Франція почала замінювати AMX-10 RC, які виробляли з 1976 до 1994 року, на бойові розвідувальні машини EBRC Jaguar.