Республіканська партія США має намір висунути Дональда Трампа кандидатом у президенти, незважаючи на те, що суд присяжних визнав його винним у справі про фальсифікацію документів для приховування виплат порноактрисі. Про це заявила невістка експрезидента і співголова Національного комітету Республіканської партії Лара Трамп в інтерв'ю CNN.

«Ми висунемо Дональда Трампа кандидатом від Республіканської партії», — сказала вона.

При цьому Лара Трамп визнала, що є кілька альтернативних варіантів залежно від розвитку ситуації.

Відео дня

Вона вважає, що американський народ підтримує експрезидента, оскільки через 48 годин після оголошення вироку було зібрано 70 мільйонів доларів пожертвувань на передвиборчу кампанію Трампа.

Читайте також:
Перша шпальта газети New York Times з портретом Трампа і написом: «Винен» (Фото:REUTERS/Stephani Spindel) Загрожує до 20 років в’язниці. Трамп — перший експрезидент в історії США, винний у тяжкому злочині: це вплине на вибори?

Справа проти Трампа — що відомо

У 2023 році Дональду Трампу висунули 34 кримінальні звинувачення у фальсифікації документації щодо виплати 130 тисяч доларів, яку він зробив у 2016 році зірці порнофільмів Стормі Деніелс за мовчання про можливий роман.

30 травня суд присяжних визнав Трампа винним за всіма 34 звинуваченнями. Йому винесуть вирок 11 липня.

Він є також фігурантом справ про зрив виборів у штаті Джорджія, зберігання секретних документів у його резиденції Мар-а-Лаго і штурм Капітолія.

24 серпня Трамп став першим президентом в історії США, у якого є магшот — офіційне «фото під арештом». Попри кримінальні справи, він бере участь у президентських виборах 2024 року.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі