Новим генеральним директором агентства Укрінформ став речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики у п’ятницю, 24 травня.

Як йдеться у повідомленні, Череватий — військовий, полковник, журналіст та кандидат політичних наук. Він замінив на посаді Олексія Мацуку.

Про своє звільнення Мацука написав на сторінці у Facebook.

Відео дня

«Дякую всім за чудові місяці плідної роботи. Це було не просто, але все заради перемоги. Ще раз дякую за неоціненний досвід», — зазначив він.

Читайте також:
Дмитро Плетенчук (Фото:Дмитро Плетенчук/Facebook) Спікер ВМС Дмитро Плетенчук став речником Сил оборони півдня замість Наталії Гуменюк

У Мінцифри додали, що перед новим керівником стоятимуть завдання щодо «посилення ефективності та організації роботи агентства відповідно до актуальних викликів».

Як писав Детектор медіа, 30 квітня Сергій Череватий став начальником кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Восени 2023 року на цю посаду було призначено екскандидата в депутати від Партії Шарія Геннадія Ніколайчука. Ніколайчука зняли з посади «під тиском публічності».

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі