Речник ВМС ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі Radio NV розповів, як Росія наразі охороняє Кримський (Керченський) міст.

«Раніше у них на охороні мосту перебувало від 10 до 14 кораблів та катерів одночасно в морі, а зараз їх там нуль. Відповідно, вони якось мають цю проблему вирішити», — каже Плетенчук.

Відео дня

Також він пояснив, яким чином, за задумом росіян, баржі і бонові загородження мають спрацювати:

Читайте також:
Кримський міст, 17 липня 2023 року (Фото:REUTERS/Alexey Pavlishak) «Творчий підхід і фактор несподіванки». Чим можна добити Кримський міст і як допоможе у цьому штучний інтелект

«Вони намагаються максимально звузити можливість маневру, звузити прохід для того, щоб контролювати було легше цю ділянку, цей район моря з метою, звісно, захисту тієї самої споруди. <…> От вони будують пасивні загородження, інженерні споруди в вигляді тих самих барж з боновими загородженнями. Мета — це протидія».

Моніторингові канали інформували, що російські окупанти встановили 11 секцій бонових загороджень біля незаконно побудованого Кримського мосту.

Раніше британська розвідка повідомляла, що Росія встановила вісім барж біля південної сторони Кримського мосту, аби захистити його від атак українських дронів.

У виданні Defence Express проаналізували оприлюднене ГУР відео знищення російського буксира Сатурн і дійшли висновку, що на Magura V5 відпрацювали проходження бонових загороджень.

Редактор: Юлія Козіна Читати далі