У понеділок, 29 квітня, росіяни завдали ракетного удару по Одесі. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

22:14. Сили оборони півдня показали світлини наслідків російської атаки.

Сили оборони півдня України / Telegram Фото: Сили оборони півдня України / Telegram Сили оборони півдня України / Telegram Фото: Сили оборони півдня України / Telegram Сили оборони півдня України / Telegram Фото: Сили оборони півдня України / Telegram Сили оборони півдня України / Telegram Фото: Сили оборони півдня України / Telegram

22:00. За словами голови Одеської ОВА Олега Кіпера, відомо про чотирьох загиблих, також загинув собака. Один чоловік помер від інсульту внаслідок атаки. 32 людини поранені, з них 25 ушпиталені, серед них двоє дітей та вагітна. Чотирирічна дівчинка в лікарні у тяжкому стані.

Відео дня

21:56. В Одеській ОВА повідомили, що Росія завдала удару по Одесі, попередньо балістичною ракетою з касетним боєприпасом.

21:48. Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні відреагував на російський удар по Одесі. Він висловив співчуття близьким загиблих та заявив, що місцеві служби та рятувальники ДСНС «відреагували миттєво».

Важливо, щоб усі служби, усі наші люди, від роботи яких залежить життя українців, були максимально ефективними та швидкими. Оперативність у допомозі, своєчасний та досить сміливий захист життя — це те, що нам усім в Україні допомагає вистояти.

21:46. У ДСНС повідомили про 29 постраждалих, серед них дві дитини. Рятувальники загасили пожежу в «замку Гаррі Поттера».

REUTERS/Sergey Smolentsev Фото: REUTERS/Sergey Smolentsev REUTERS/Sergey Smolentsev Фото: REUTERS/Sergey Smolentsev REUTERS/Sergey Smolentsev Фото: REUTERS/Sergey Smolentsev

21:32. У МВС заявили, що окупанти, попередньо, завдали удару балістичною ракетою.

21:30. В Офісі генпрокурора повідомили, що відкрили кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України) після ракетного удару по Одесі.

20:47. Кількість загиблих зросла до чотирьох — три жінки та чоловік. Постраждали 28 людей, серед них вагітна та двоє дітей (16 та п’ять років). Четверо поранених перебувають у тяжкому стані, повідомили в ОВА.

20:26. В Одеській юридичній академії підтвердили, що їхній президент Сергій Ківалов постраждав при ракетній атаці РФ на Одесу.

20:28. Мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що в лікарні померла ще одна жінка.
«Щойно стало відомо що в лікарні померла жінка 1983 року народження. Таким чином кількість загиблих внаслідок атаки збільшилася до трьох. Мої щирі співчуття рідним та близьким…», — написав він.

20:21. Геннадій Труханов повідомив, що постраждалих вже 20.

19:56. В Одеській ОВА повідомили, що кількість постраждалих зросла до 17.

Оновлено о 19:23. Голова Одеської ОВА повідомив, що загинули двоє людей та собака.

«Ще вісім людей зазнали поранень різного ступеню важкості, серед травмованих і 12-річний хлопчик. Лікарі надають постраждалим всю необхідну допомогу. Щирі співчуття рідним та близьким загиблих…», — написав Кіпер.

За попередньою інформацією, поранено вісім людей. Також пошкоджені житлові будинки та цивільна інфраструктура.

На місці працюють відповідні служби, зазначив Кіпер.

Суспільне опублікувало фото наслідків російського удару, судячи з якого, почалася пожежа в «замку Ківалова» (також відомий як «замок Гаррі Поттера») — палаці студентів Одеської юридичної академії, яку називають літньою резиденцією колишнього регіонала, нинішнього президента академії.

Суспільне Одеса Фото: Суспільне Одеса Суспільне Одеса Фото: Суспільне Одеса

О 18:28 Суспільне Одеса повідомляло про вибух у місті. Він пролунав за 4 хвилини після оголошення повітряної тривоги.

У Повітряних силах попередили про загрозу застосування балістики.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі