Під час візиту президента України Володимира Зеленського до Мадрида у понеділок, 27 травня, Іспанія оголосить про виділення Україні нового пакета військової допомоги на загальну суму 1,129 мільярда євро, повідомляє газета El Pais з посиланням на джерела.

Зазначається, що сума пакета є безпрецедентною для іспанської військової допомоги Україні чи іншій країні.

За даними El Paіs, Іспанія надасть Україні близько 10 зенітних ракет Patriot і 19 танків Leopard 2A4, а також засоби боротьби з дронами, артилерійські боєприпаси і портативні ракетні пускові установки.

Відео дня Читайте також: Зеленський все ж здійснить свій скасований раніше візит до Мадрида — іспанські ЗМІ

Вартість пакета схвалили минулого місяця в уряді Іспанії, хоча його вміст не розголошувався, вказує агентство Reuters.

Очікується, що Зеленський під час зустрічі з прем'єр-міністром країни Педро Санчесом підпише двосторонню безпекову угоду, яка передбачає багатомільйонні контракти для іспанської оборонної промисловості, оскільки зброя буде вироблятися заводами TRC, Indra, Escribano, Uro, Expal або Instalaza в Іспанії, додає Expansion.

Читайте також: Не лише танки. Умєров розповів про вміст пакета військової допомоги від Іспанії

Раніше планувалося, що Зеленський здійснить візит до Мадрида 17 травня, але за кілька днів до цього президент України відклав усі майбутні закордонні візити через наступ Росії на півночі Харківської області. 26 травня іспанський уряд підтвердив, що Зеленський приїде з візитом до країни. Окрім Санчеса, він зустрінеться з королем Іспанії Феліпе VI.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі