Колишнього мера Нью-Йорка та адвоката експрезидента США Дональда Трампа Руді Джуліані відсторонили від ведення радіошоу після того, як він проігнорував прохання не обговорювати фальшиві теорії змови про вибори в 2020 році. Про це повідомляє телеканал CNN у вівторок, 14 травня.

Минулої п’ятниці, 10 травня, він повторив свою заяву про фальсифікацію результатів президентських виборів у США у 2020 році. Власник радіостанції Джон Каціматідіс заявив, що станція у січні 2021 року отримала лист від компанії виборчих технологій Dominion Voting Systems. Там заявили, що стали «об'єктом безпідставних заяв про фальсифікацію голосування» з боку ЗМІ, зокрема й Джуліані.

Відео дня Читайте також:
Рудольф Джуліані (Фото:REUTERS/Andrew Kelly/File Photo) Трамп вважав, що Джуліані «забагато п'є і часто говорить неправду» — нова книга про 45-го президента США

За словами Каціматідіса, Джуліані був остаточно відсторонений від роботи в п’ятницю за порушення угоди та відмову дотримуватися політики компанії. СNN додає, що токшоу Джуліані більше немає в розкладі радіошоу WABC, а його сторінку видалено з вебсайту. Також у повідомленні сказано, що ексмер Нью-Йорка почав дедалі більше говорити про двох співробітників виборчих дільниць у штаті Джорджія, які раніше виграли проти нього суд на суму 148 млн доларів.

CNN зазначає, що Джуліані має серйозні фінансові труднощі через мільйонні судові витрати. Він вимагав від Каціматідіса подвоїти його ефірний час і виплатити компенсацію.

«Я не буду наражати на небезпеку WABC через такі дурниці», — сказав Каціматідіс.

Читайте також:
Олександр Дубінський і Руді Джуліані (Фото:REUTERS/Gleb Garanich/Jonathan Ernst) «Джуліані був агентом Путіна». У США жваво обговорюють арешт Дубінського через зв’язок нардепа із скандальним адвокатом Трампа

CNN додає, що у день відсторонення Джуліані він опублікував епізод свого токшоу на YouTube-каналі під назвою Мер Америки в прямому ефірі. Ймовірно, він зробив це у відповідь на повідомлення про своє відсторонення та закриття шоу. Він також заявив про «порушення свободи слова».

«Ти звільнив мене, щоб втрутитись у вибори — тому що один раз демократ, назавжди демократ — і ти підлизуєшся до них, Джоне, і не кажи мені, що ні», — сказав Джуліані у своєму шоу.

Каціматідіс сказав CNN, що він ще не ухвалив рішення про звільнення Джуліані. Власник станції додав, що він не звільняє когось, якщо не поговорить з ним особисто.

Власник радіостанції також заявив, що готовий поговорити з Джуліані, якщо той цього захоче, але якщо цього не станеться, він може «переглянути його статус зайнятості».

16 грудня 2023 року повідомлялося, що суд присяжних зобов’язав Джуліані виплатити 148 мільйонів доларів двом колишнім співробітницям виборчої комісії Джорджії за наклеп. Джуліані необґрунтовано стверджував, що вони здійснили фальсифікацію на президентських виборах 2020 року.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі