Путін - патологічний брехун, і зараз намагається пов'язати Україну або інші західні країни з масовим розстрілом у "Крокус Сіті Холі" - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не вірити словам Путіна і його поплічників про причетність Києва до масового розстрілу в "Крокус Сіті Холі", зазначивши, що мета цих заяв спонукати ще більше росіян загинути у війні проти України.

"Путін патологічний брехун. Зокрема, й зараз, коли він відчайдушно намагається пов'язати Україну або інші західні країни з масовим розстрілом під Москвою, незважаючи на те, що немає жодних доказів на користь таких заяв. Не дозволяйте Путіну та його поплічникам обдурити вас. Їхня єдина мета спонукати ще більше росіян загинути в безглуздій і злочинній війні проти України, а також прищепити ще більшу ненависть до інших народів, не тільки до українців, а й до всього Заходу", написав Кулеба в соцмережі Х.

Глава МЗС нагадав, що Путін брехав про вибухи житлових будинків у 1999 р., катастрофу підводного човна "Курськ" у 2000 р., облогу школи в Беслані у 2004 р., убивства журналіста Анни Політковської у 2006 р., аудитора Сергія Магнітського у 2009 р., опозиціонера Бориса Нємцова у 2015 р. та багатьох інших критиків, а також про окупацію українського Криму російськими солдатами, збиття MH17 і плани вторгнення в Україну.

Міністр зазначив, що "це лише кілька брехливих фактів із дуже, дуже довгого списку".

Теги:
#теракт
#путін
#кулеба