Російський диктатор Володимир Путін може провести міні-операцію проти будь-якої країни Балтійського регіону, заявив глава служби військової контррозвідки Польщі Ярослав Стружик.

В інтерв'ю Dziennik Gazeta Prawna він підкреслив, що сьогодні ніхто не може назвати дату можливої російської агресії проти Польщі. При цьому він готовий провести провокації на території Балтійських країн.

Відео дня

«Путін, звісно, вже готовий до якоїсь міні-операції проти однієї з балтійських країн, наприклад, зайти до знаменитої Нарви або висадитися на одному зі шведських островів», — вважає Стружик.

Читайте також: НАТО може вступити у війну в Україні, якщо Росія перейде одну з двох «червоних ліній» — ЗМІ

Голова польської військової контррозвідки оцінив, що «це питання намірів Путіна, але те, що Захід робить разом для підтримки України, показує йому, що в разі нападу на НАТО реакція Заходу була б ще більшою».

Стружик позитивно висловився з приводу дій попереднього польського уряду в питанні закупівлі озброєння. Він зазначив, що, хоча це здійснювалося із запізненням, можливості Польщі щодо стримування агресора зростають.

Можливий напад Путіна на країни Євросоюзу

16 лютого видання Finacial Times повідомило, що російський диктатор Володимир Путін готується до війни проти країн Балтії.

13 лютого розвідка Естонії попередила, що Росія готується до військової конфронтації із Заходом протягом наступного десятиліття, і її може стримати зустрічне нарощування збройних сил.

Також в естонській розвідці заявили, що Росія здатна виробляти достатню кількість військової техніки, а також мобілізувати достатню кількість бійців, щоб компенсувати втрати, яких вона зазнала у війні проти України.

Читайте також: Петро Олещук Петро Олещук Війна РФ проти країн Балтії — підготовка розпочалась. Що сказав Путін

Німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела в розвідці однієї з європейських країн повідомляло, що Росія може спробувати атакувати Європу наприкінці 2024 року або на початку 2025 року, коли США опиняться «без лідера», і зможуть прийти на допомогу європейським державам тільки після деякої затримки.

Голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявляв, що цивільне населення на Заході має готуватися до «тотальної війни» з Росією.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Європа знову «стикається з військовою загрозою, якої не було вже 30 років», і попередив про можливість нападу Росії через п’ять-вісім років.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі