Марія Винницька Психоаналітик, бізнес-коуч

Щоб заробляти більше, доведеться змінити все те, що ви робите щодня

Коли ми хочемо заробляти більше (а цього прагнуть майже всі, тільки «більше» у кожного своє), то зрідка усвідомлюємо, що нам потрібно буде змінитись. Людина, яка заробляє ту суму, що має зараз, і людина, яка заробляє у два, три, десять разів більше — це дві різні людини. Ментально і психологічно зокрема.

Відео дня

Щоб змінити на краще своє фінансове становище, треба:

  • переглядати свої установки та переконання;
  • контролювати емоції;
  • аналізувати свої вчинки та дії;
  • виконувати нові дії та обробляти нову інформацію;
  • підвищувати ефективність;
  • помилятись, падати та вставати ;
  • змінювати режим дня та багато-багато іншого.

Можна сказати, що змінювати доведеться все те, що ви робите щодня — тобто ваші звички. Саме вони визначають наші думки та дії. Тож, якщо ви вирішили збільшувати свій дохід, слід зупинитись та уявити собі ту людину, якою ви хочете бути і яка заробляє бажану суму. Чим вона займається? Як проходить її день і які у неї пріоритети? Чому вона навчається? Як ставиться до інших і будує відносини? Як надихається та реалізовує ідеї? Чим детальніше ви це уявите, тим простіше вам буде йти до свого успіху, а бажаний образ майбутнього працюватиме на вас.

Головна ознака багатих людей — це повага до себе

Головна ознака багатих людей — це повага до себе, що обумовлює певний стиль життя та побудови стосунків. Але ми часто живемо, не замислюючись над багатьма речами, які мають вирішальне значення та формують саме психологію благополуччя та достатку. Нижче — перелік лише деяких звичок.

Турбота про тіло та здоровʼя. Заможні люди приділяють цьому багато уваги, тому що розуміють: здоров’я — найбільша цінність. А ознакою психології бідності є байдуже ставлення до свого стану, нехтування профілактикою та здоровим способом життя.

Час для себе та для тиші. Ефективні люди розуміють, наскільки важливо зупинятись і прислуховуватись до своїх думок. Навіть при великій зайнятості вони знаходять час на усамітнення. Це дозволяє перезавантажити думки та часто веде до прориву в ідеях. День бабака, постійна рутина та біг по колу без пауз притаманні людям, які поки не готові до успіху.

Сімʼя як цінність. Більшість заможних та успішних людей мають сімʼї та підтримують із ними хороші стосунки. Це стає їх тилом та опорою у важкі часи невдач або турбулентності. Вони вкладають у це зусилля та час і цінують своїх рідних. Конфлікти, скандали та плітки або часті зміни партнерів притаманні тим, хто не зміг себе реалізувати у суспільстві, не досяг психологічної зрілості або не відчув значущість близьких стосунків і нематеріальних активів життя.

Ціна слова та репутації. Заможні люди часто також і впливові, і їх репутація та визнання вибудовується по краплі роками. Тому для таких людей має значення етикет, етика стосунків на всіх рівнях, а також все, що вони говорять та обіцяють.

Інвестиції в соціальний капітал, побудова зв’язків та внесок у суспільне благо. Це і про якість та кількість стосунків в цілому, і про соціальні проєкти та благодійність. Майже всі зараз донатять та спрямовують гроші на благодійність. Це важливо і вирощує нашу соціальну відповідальність. Також люди високого рівня достатку знають цінність соціальних зв’язків і усвідомлюють, що багато речей обумовлені саме тим, «до яких кіл» ви належите. Тому соціальний капітал є їх вагомим активом, на рівні особистого бренду чи бізнес-репутації.

Читайте також: Лоурі Даутвейт-Волш Лоурі Даутвейт-Волш Це підвищить ваші шанси на успіх. Чотири поради, як не здатися на шляху до мети

Дружба з цифрами та вміння рахувати. Коли ми мріємо про багатство, то часто уявляємо, як будемо витрачати «направо та наліво» і не думати більше про гроші та їх кількість. Насправді успішні люди, скільки б грошей не мали, знають свої цифри й нечасто допускають бездумні трати. Вони, як ніхто інший, розуміють цінність грошей, вміють заощаджувати та витрачати розумно.

Читання книг. Навіть у наш час цифрових технологій заможні люди знаходять чаc для книг (а нерідко навіть самі їх пишуть). Читання сприяє розвитку мозку та уяви — згодом це допомагає у вирішенні різних завдань.

Власне бачення та пріоритети. Навіть серед засилля чужих думок, пропаганди чи навʼязування «правильних» висновків, успішні люди мають свою думку та своє бачення ситуації. Вони ніколи не біжать за натовпом, а приймають рішення самостійно — на відміну від тих, хто намагається встигати за всіма соціальними трендами або схильний жити в стереотипах.

Вміння відмовляти та казати «ні». Це взагалі властивість сильних людей зі здоровою психікою — спокійно приймати відмови й не боятися відмовляти. Коли людина зосереджена на своїх цілях, вона може чітко побачити, що наближує її до них, а що — віддаляє. І багатьом речам треба казати «ні», щоби чомусь дійсно важливому сказати «так».

Стійкість до невдач. Не здаватися при невдачах — найперша навичка, яка потрібна для того, щоби досягнути успіху у будь-чому. Бо жоден шлях не буває рівним, «рухатись в потоці й в легкості» — це міф, бо на шляху до цілей, тим паче значних, буде все. Продовжувати йти вперед попри падіння та відкати — ось головна умова успіху. Хто її не приймає, мало чого досягне у житті.

Опора на себе. Саме це допомагає не здаватись, навіть коли ніхто вас не розуміє та не підтримує, коли ллється критика й засудження. Залишатися вірним собі та своїм ідеям дуже важливо, щоби реалізувати себе повною мірою. Особливо це стосується людей, які претендують на лідерські та керівні позиції. Витримувати невдоволення інших та не втрачати стійкість — це хист.

Читайте також: Даріус Фору Даріус Фору П’ять перевірених ідей. Як мислити, щоб розбагатіти

Любов до змін. Успішні люди не тільки не бояться змін, вони їх вітають і часто влаштовують самі — створюють для себе нові виклики. Їх лякає не новизна, а відсутність розвитку. Як сказав один бізнесмен, «не шукайте стабільності в грошах, досягненнях чи надбаннях, стабільність може бути тільки у тому, хто ви є і що вмієте — і це дасть вам змогу отримувати все, чого забажаєте».

Духовність та духовні цінності. Можливо, це не дуже афішують, не часто про це розповідають, але успіх часто спирається на вищі сенси. Вони допомагають проходити важкі часи та вірити попри все у себе та свій успіх. Це також допомагає підтримувати душевну рівновагу, відчуття власної мети та цінності й розуміння, заради чого ви робите те, що робите. Коли ви рухаєтесь у співзвуччі з чимось більшим, віра у це «більше» може надавати вам сили.

Вміння витримувати кризи та ризики. Навіть страшні втрати та глибокі кризи не скасують всіх досягнень. Людина, що досягла успіху, вміє ризикувати та розуміє ціну ризику. А ті, хто боїться втратити навіть невелику стабільність та безпеку, не зможуть досягти більшого — бо нові досягнення приходять із більшою відповідальністю, більшими ризиками та кризами. І часто саме кризи відкривають нові можливості та двері до змін.

Звичайно, це далеко не всі звички заможних людей. Коли ви чесно дасте собі відповідь на запитання «Якою я стану людиною, коли досягну своєї цілі та рівня доходу?», у вас визначаться власні пункти. Застосовуйте їх у своєму житті вже сьогодні, пробуйте, приміряйте кожен з принципів. Це змінюватиме ваше мислення, а отже, й ваше життя.

Будь-які зміни починаються зсередини, з вас. Тож зробіть так, щоб ваше мислення та звички давали вам сили, опору та віру на шляху до вашої мети.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Читати далі