Як говорити з родичами, які залишилися на окупованих територіях та в Росії, інтерв'ю з авторкою книги Потяг прибуває за розкладом. Історії людей і залізниці та як повернення ZARA вплине на українські бренди — найкращі подкасти минулого тижня від NV.

Марічка Паплаускайте: про книгу Потяг прибуває за розкладом, Бориса Джонсона та вісловуху кішку Лялю

Зустрічайте свіжий випуск подкасту та його героїню — зірку українського літературного репортажу, співзасновницею The Ukrainians Media, шеф-редакторку друкованого журналу Reporters, письменницю Марічку Паплаускайте.

Відео дня

У розмові з Володимиром Анфімовим Марічка розповідає про свою нову книгу Потяг прибуває за розкладом. Історії людей і залізниці, під час роботи над якою вона проїхала понад 8 000 кілометрів, провела 40 інтерв'ю і навіть потрапила під обстріл, перебуваючи на вокзалі в Херсоні. Все для того, щоб зрозуміти — як Укрзалізниці вдалося не тільки вистояти, а стати символом підтримки та незламності з перших днів повномасштабної війни.

Друзі в Європі, родичі в Росії: Як спілкуватися з тими, хто знаходиться в іншому контексті?

В епізоді мова піде про психологічні наслідки переселення та переміщення, які спіткали українців у 2014 та 2022 роках. Про людей, які виїхали з окупованої території та тих, хто продовжує жити під обстрілами. Чому люди не повертаються з-за кордону, та чи повернуться після завершення війни, як говорити з тими, хто живе в іншому контексті, — друзями, які виїхали в Європу, чи родичами, які залишились на окупованих територіях та в Росії. Даємо поради щодо того, як знаходити спільну мову, враховуючи, що прірва між нами збільшується.

Ксенія Драганова: обговорюємо останні ребрендинги на ринку та повернення ZARA в Україну

Ребрендинг — тривалий тренд серед українських фешн брендів. Власники бізнесів змінюють упакування, українізовують назви, постійно переслідують актуальну естетику й обирають нові меседжі для комунікації. Все це відбувається в умовах нестабільного ринку і повернення колишніх гравців з групи Inditex.

Чи достатньо візуальних змін, щоб здійснити ребрендинг? Коли бренду варто зважуватись на оновлення й що для цього потрібно? Як повернення ZARA вплине на український мас-маркет?

Вікторія Горбачова. Чи буває якісний сервіс?

Сервіс в страхових компаніях: що це таке і чи вартує обирати компанію не за ціною, а за якістю сервісу; де отримати відповідь на питання, а де залишити відгук за неякісну роботу; чому негатив це добре; основні якості людини, які допомагають надавати якісний, людяний та класний сервіс? — слухайте у новому епізоді подкасту Insurance Talks.

Cape Cod: чи можна заробити на Spotify, якщо ти не Drake або The Weeknd?

За одне прослуховування Spotify заплатить $0.003-$0.005, Apple Music — $0.01. Чи чесно це по відношенню до музикантів? В новому випуску подкасту Закрив раунд ведучий говорить про бізнес стрімінгів з Максимом Сікаленко, засновником гурту Cape Cod. Він розповів, на чому реально може заробити музикант в США та в Україні та чи варто очікувати грошей від стрімінгів.

Редактор: Каріна Пасічник Читати далі