Ці низькокалорійні страви з високим вмістом клітковини містять не більше 575 калорій і щонайменше 6 грамів клітковини на порцію. Вони допоможуть схуднути, якщо вам давно не вдавалося це зробити.

Оскільки вони відповідають дієті DASH — дієтичним підходам до зупинки гіпертонії, то при їх вживанні можна нормалізувати кров’яний тиск та покращити здоров’я серця. Це дійсно чудовий вибір для здорового обіду.

Відео дня

1. Сендвіч з огірковим салатом: рецепт

Салат на тості для корисного обіду. Фото ілюстративне (Фото: locrifa/depositphotos) Салат на тості для корисного обіду. Фото ілюстративне / Фото: locrifa/depositphotos

Цей смачний і поживний салат чудово пасуватиме до сендвіча. Приправте кремову огіркову начинку улюбленими свіжими травами, пікантним сиром фета та лимоном. Засолювання огірка, а потім витирання насухо видаляє з нього частину вологи, щоб начинка не зробила хліб надто вологим. Якщо ви любите хрусткий хліб, підсмажте його спочатку.

Інгредієнти:

1 склянка нарізаних огірків

⅛ ч. л. солі

2 ст. л. нежирного простого процідженого йогурту, наприклад, грецького

2 ст. л. подрібненого сиру фета

1 ст. л. подрібненої зелені, наприклад, кропу, петрушки або м’яти

¼ ч. л. лимонної цедри

½ ч. л. лимонного соку

⅛ ч. л. меленого перцю

½ склянки паростків люцерни (мікрогрін)

4 скибочки цільнозернового хліба, підсмажені за бажанням

2 тонкі скибочки червоної цибулі

Томати (за бажанням)

Читайте також:
Сендвіч із салатом з тунця, овочів і майонезу (Фото:etorres69/depositphotos) Нью-йоркський делікатес. Як приготувати культову закуску з тунця: швидко та надзвичайно смачно

Спосіб приготування:

1. Змішайте огірок і сіль у середній мисці; дайте постояти 10 хвилин.

2. Тим часом у великій мисці змішайте йогурт, фету, зелень, лимонну цедру, лимонний сік і перець.

3. З огірків злийте воду, викладіть на паперовий рушник і висушіть. Додайте до йогуртової суміші; перемішайте до повного покриття.

4. Розділити паростки між 2 скибочками хліба. Викласти огірковий салат на паростки. Зверху покласти скибочку цибулі та ще одну скибочку хліба, розрізану навпіл. Подавати до столу негайно.

2. Куряче м’ясо в «обгортках» з огірком і з арахісовим соусом: рецепт

М’ясо в «обгортках». Фото ілюстративне (Фото: bhofack2/depositphotos) М’ясо в «обгортках». Фото ілюстративне / Фото: bhofack2/depositphotos

Цю м’ясну страву варто подавати з простим арахісовим соусом для легкої вечері, яка сподобається і дітям, і дорослим.

Інгредієнти:

¼ склянки вершкового арахісового масла

2 ст. л. соєвого соусу з низьким вмістом натрію

2 ст. л. меду

2 ст. л. води

2 ч. л. підсмаженої кунжутної олії

2 ч. л. оливкової олії

3 цибулини-шалот, нарізані, біла і зелена частини відокремлені

1 перець серрано, очищений від насіння і подрібнений (2 ч. л.)

1 ст. л. подрібненого свіжого імбиру

500 г меленої курячої грудки

1 склянка нарізаного кубиками хіками (ріпи)

16 листків салату

1 склянка вареного коричневого рису

1 склянка розрізаного навпіл і тонко нарізаного огірка

½ склянки свіжого листя кінзи

Часточки лайма для подачі

Читайте також:
Курка карі на вечерю (Фото:IrtizaHashmi/depositphotos) По-індійськи. Як приготувати ароматне карі з курки на вечерю —покроковий автентичний рецепт з відео

Спосіб приготування:

1. У невеликій мисці збийте арахісове масло, соєвий соус, мед, воду та кунжутну олію.

2. Нагрійте оливкову олію у великій антипригарній сковороді на середньому вогні. Додайте білу частину цибулі-шалот, серрано, імбир, ріпу і часник; готувати, поки вони не почнуть розм’якшуватися, приблизно 2 хвилини. Додайте курку; готуйте, розбиваючи ложкою або товкачем для картоплі, до повної готовності, 3−4 хвилини.

3. Додайте арахісовий соус до курячої суміші; готуйте, поки соус не загусне, приблизно 3 хвилини. Зніміть з вогню. Перемішайте з зеленню та цибулею-шалот.

4. Для подачі зробіть 8 «торбинок» по 2 листки салату в кожній. Розподіліть рис, курячу суміш, огірок і кінзу по кожній «упаковці». Подавайте з часточками лайма.

3. Тушкована курка з білою квасолею в мультиварці: рецепт

Тушкована курка з білою квасолею (Фото: lenyvavsha/depositphotos) Тушкована курка з білою квасолею / Фото: lenyvavsha/depositphotos

Цей рецепт швидкого приготування курки в мультиварці ідеально підходить для насиченої вечері в будній день. Подавайте цю тосканську страву з хрустким хлібом, келихом сухого червоного вина та салатом.

Інгредієнти:

500 г сушеної квасолі каннелліні, замоченої на ніч і відцідженої

6 склянок несолоного курячого бульйону

1 склянка нарізаної жовтої цибулі

1 склянка нарізаної моркви

1 ч. л. дрібно нарізаного свіжого розмарину

2 курячі грудки з кісткою (1 кг

4 склянки нарізаної капусти

1 ст. л. лимонного соку

½ ч. л. солі

½ ч. л меленого перцю

2 ст. л. оливкової олії першого віджиму

¼ склянки листя плоскої петрушки

Читайте також:
Тосканська картопля. Фото ілюстративне (Фото:shopartgallery/depositphotos) По-тосканськи. Смачний і простий рецепт квасолі на вечерю від Едуарда Насирова

Спосіб приготування:

1. Змішайте квасолю, бульйон, цибулю, моркву, розмарин і шкірку пармезану в посуді мультиварки. Зверху покладіть курку. Накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні, поки квасоля та овочі не стануть м’якими, від 7 до 8 годин.

2. Перекладіть курку на чисту обробну дошку; дайте постояти, поки вона не охолоне, приблизно 10 хвилин. Подрібніть курку, викинувши кістки.

3. Поверніть курку в мультиварку і додайте капусту. Накрийте кришкою і готуйте на високому рівні, поки капуста не стане м’якою, 20−30 хвилин.

4. Додайте лимонний сік, сіль і перець, викиньте шкірку пармезану.

Салат з нутом і тунцем у банці: рецепт

Салат з нуту (Фото: NewAfrica/depositphotos) Салат з нуту / Фото: NewAfrica/depositphotos

Цей енергетичний салат забезпечить вас енергією на кілька годин завдяки 26 грамам білка та 8 грамам клітковини. Завдяки заправці та зберіганні в банці, капуста розм’якне, тому її не потрібно переминати руками або варити.

Інгредієнти:

2 ст. л. медово-гірчичної заправки

3 склянки нарізаної на шматочки капусти

70 г тунця в пакетах у воді

½ склянки промитого консервованого нуту

1 морква, очищена та подрібнена

Читайте також:
Закуска за 10 хвилин із яйцями та тунцем (Фото:lenyvavsha/depositphotos) Як з ресторану. Закуска за 10 хвилин з яєць та тунця: вразить гостей

Спосіб приготування:

1. Покладіть нашатковану капусту і заправку в миску, а потім в літрову банку. Зверху викладіть тунець, нут і моркву. Закрутіть банку кришкою і поставте в холодильник на 2 дні.

2. Перед подачею на стіл висипте вміст банки в миску і перемішайте, щоб інгредієнти салату змішалися з заправленою капустою.

5. Курча чилі з солодкою картоплею: рецепт

Курча з перцем чилі і солодкою картоплею (Фото: filirochka/depositphotos) Курча з перцем чилі і солодкою картоплею / Фото: filirochka/depositphotos

Багато спецій, кукурудза та болгарський перець надають цьому корисному рецепту курячого чилі в одному горщику південно-західного колориту. Подавайте з улюбленим гострим соусом, чіпсами тортилья та холодним пивом.

Інгредієнти:

2 ст. л. оливкової олії першого віджиму

1 велика цибулина, нарізана

3 зубчики часнику, подрібнені

2 склянки нарізаної кубиками солодкої картоплі

1 середній зелений болгарський перець, нарізаний

2 ст. л. порошку чилі

2 ч. л. меленого кмину

1 ч. л. сушеного орегано

250 г банка консервованої квасолі каннелліні, промита

2 склянки курячого бульйону

1 склянка замороженої кукурудзи

2 склянки вареної курятини, нарізаної кубиками

¾ ч. л. солі

¼ ч. л. меленого перцю

Сметана, авокадо та/або кінза на гарнір

Читайте також:
Сочевичне овочеве рагу з томатами (Фото:Instagram @crumbs.and.caramel) Соковите та томатне. Як приготувати овочеве рагу із сочевицею для смачної вечері під біле вино

Спосіб приготування:

1. Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю, часник, солодку картоплю і болгарський перець; готуйте, періодично помішуючи, поки овочі злегка не розм’якнуть, 5−6 хвилин. Додайте порошок чилі, кмин та орегано і готуйте, помішуючи, до появи аромату, 1 хвилину.

2. Додайте квасолю, бульйон (або відвар) і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, частково накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин.

3. Збільшіть вогонь до середнього і всипте кукурудзу; варіть 1 хвилину. Додайте курку і варіть до повної готовності, ще 1−2 хвилини. Зніміть з вогню. Посоліть та поперчіть. Подавайте зі сметаною, авокадо та/або кінзою, за бажанням.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі