Заступник директора Національного військового меморіального кладовища Ярослав Старущенко припустив, що серед тих, хто виступає проти будівництва військового кладовища на Київщині, є люди, яким за це заплатили.

Під час обговорення дизайну монументів і споруд цвинтаря Старущенко зазначив, що не всі мешканці підтримують розміщення кладовища на їхній території, бо раніше на його місці були місця відпочинку.

Відео дня

При цьому, на думку заступника директора, у мітингах беруть участь люди, які «приходять відстояти свої 3 години за 500 гривень».

«Державна установа (Національне військове меморіальне кладовище — ред.), Міністерство у справах ветеранів максимально комунікують, і я вас запевняю, що всі заходи будуть проведені, і всі маніпуляції, які вкидаються в ЗМІ, — вони абсолютно неправдиві», — сказав Старущенко.

Національне військове кладовище в Україні — що відомо

8 грудня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про створення Національного військового меморіального військового кладовища.

Міністерство у справах ветеранів України представило його ескізний проєкт. У відомстві заявили, що під час проєктування враховували зарубіжний меморіальний досвід, зокрема всесвітньо відомого Арлінгтонського національного кладовища у США.

Читайте також:
СТАРТ БУДІВНИЦТВА. Лапутіна розповіл, коли з’явиться меморіальне кладовище (Фото:ДІМ) Це буде український Арлінгтон. У Мінветеранів розповіли, коли і де в країні з’явиться Національне військове кладовище

Головним архітектором ескізного проєкту став дніпровський дизайнер Сергій Дербін.

Крім кладовища, на території комплексу також планують побудувати церемоніальну площу, будинок жалоби, каплиці, крематорій, музейно-виставковий комплекс та іншу інфраструктуру.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі