Проти учасників мітингів у Грузії, які протестують проти ухвалення закону про іноагентів, застосували перцевий газ.

Про це повідомляє російська служба ВВС.

Група протестувальників намагалася розхитати ворота, які ведуть на подвір'я парламентського комплексу, стверджує видання з посиланням на росагенство.

Відео дня

Також повідомляється, що на Площі свободи один із протестувальників прив’язав до воріт російський прапор і безрезультатно спробував підпалити його, після чого прапор розірвали на шматки.

Читайте також:
На протестах у Грузії затримали 63 людини (Фото:REUTERS/Irakli Gedenidze) Протести в Грузії: у МВС заявили про затримання понад 60 демонстрантів

Грузинські пабліки стверджують, що газ застосували на проспекті Руставелі та вулиці Чичинадзе.

Перед цим грузинське МВС заявило, що учасники мітингу «стали агресивними та намагалися пошкодити ворота парламенту».

Парламент Грузії в середу, 1 травня, підтримав у другому читанні законопроєкт про «іноагентів», проти якого тривають протести.

Законопроєкт про «іноагентів» і протести в Грузії

З 9 квітня в Грузії спалахнула хвиля масових протестів після того, як лідер парламентської більшості Грузинської мрії Мамука Мдінарадзе заявив, що його партія вдруге внесе до парламенту законопроєкт про «іноземних агентів», схожий на раніше ухвалений у Росії. 30 квітня між силовиками та демонстрантами біля будівлі парламенту почалися сутички, протестувальників жорстко розганяли.

У Європейському парламенті заявляли, що ухвалення в Грузії скандального законопроекту ставить під загрозу євроатлантичну інтеграцію країни. Європарламент ухвалив резолюцію, в якій зазначено, що переговори про вступ Грузії до ЄС будуть під питанням, поки закон діятиме.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі