Букінгемський палац зробив офіційну заяву, в якій підтвердив, що принцеса Уельська Кейт Міддлтон не зможе бути присутньою на параді Trooping the Color.

Раніше передбачалося, що Міддлтон, яка продовжує лікування від онкологічного захворювання і проходить хіміотерапію, з’явиться на значущому для королівської сім'ї заході, в якому їй відведена важлива роль. Однак, як повідомили представники королівської сім'ї, роль інспектора, яку зазвичай виконує Міддлтон, було передано генералу-лейтенанту Джеймсу Бакнеллу. У заяві підкреслюється, що принцеса Уельська сконцентрована на лікуванні від раку і не зможе відвідати парад, як і його репетицію.

Відео дня Читайте також:
Кейт Міддлтон продовжує лікування (Фото:princeandprincessofwales/Instagram) Випадіння волосся і втрата ваги. Стали відомі подробиці лікування Кейт Міддлтон від раку — ЗМІ

«Цього року роль інспектора виконуватиме генерал Джеймс Бакнелл від імені Її Королівської Високості принцеси Уельської, поки вона продовжує своє одужання», — повідомляється в заяві.

Trooping the Colour — традиційне для Великої Британії свято, під час якого в центрі Лондона влаштовують парад і відзначають день народження монарха. Король Чарльз святкує день народження двічі: його фактичний день народження 14 листопада і його офіційний день народження в третю суботу червня, в день військового параду Trooping the Colour.

Напередодні британські ЗМІ повідомили, що Міддлтон може не повернутися до публічних обов’язків до кінця цього року, адже записи в її робочому розкладі досі відсутні.

Минуло п’ять місяців відтоді, як Кейт востаннє з’являлася на публіці. Тоді Кенсингтонський палац оприлюднив відео, в якому Кейт Міддлтон повідомила, що лікарі діагностували в неї рак. У середині січня принцесі Уельській зробили планову операцію на черевній порожнині, за результатами якої лікарі виявили неназвану злоякісну пухлину.

Редактор: Вероніка Шмітт Читати далі