Viber оголосив про розширення функції «Ідентифікації абонентів», яка дозволить користувачам дізнаватися імена незнайомих абонентів під час вхідних дзвінків.

Згідно з інформацією пресслужби компанії, нововведення наразі доступне для користувачів на Android.

Функція працює як під час вхідних дзвінків через Rakuten Viber, так і через мобільну мережу. Окрім попередження про потенційно небезпечні дзвінки, система тепер зможе ідентифікувати власника невідомого номера, що телефонує.

Відео дня

На цей час нова функція доступна для 10% користувачів. Протягом місяця її планують зробити доступною для всіх користувачів Viber на платформі Android.

Як це працює

Окрім попередження про потенційно небезпечні дзвінки, система тепер зможе ідентифікувати власника невідомого номера, що телефонує. Ім'я користувача в підказці базується на найчастішому варіанті, як його записали інші користувачі застосунку.

Після завершення виклику користувачу запропонують такі опції:

  • набрати номер ще раз;

  • повідомити про спам;

  • розпочати чат;

  • зберегти контакт.

За даними опитування Rakuten Viber 2024 року, в якому взяли участь 70 000 людей, 56% респондентів не відповідають на дзвінки з невідомих номерів.

Як скористатись функцією

Оновлення доступне з версії 22.7.0. Щоб увімкнути функцію ідентифікації абонентів, вам потрібно виконати наступні кроки:

  1. Натисніть «Додатково».

  2. Перейдіть у «Параметри».

  3. Виберіть «Виклики й повідомлення».

Після цього функція ідентифікації незнайомих абонентів буде активована, і ви зможете бачити імена невідомих номерів під час вхідних дзвінків.

Номери телефонів, про які інші користувачі Viber повідомляли як про спамерів, будуть показані з відповідною позначкою. Ви можете відповісти на дзвінок або відхилити його.

У компанії наполягають, якщо ви відповіли на дзвінок і розмовляли зі спамером, варто натиснути кнопку «Скарга» під час або після дзвінка.

Це допоможе вдосконалити функцію і забезпечити захист інших користувачів від небажаних дзвінків.

Редактор: Олена Басараб Читати далі