Тімоті Снайдер

Тімоті Снайдер

Американський історик, професор Єльського університету, спеціаліст з історії Східної Європи

Росія — лідер у сфері пропаганди, Китай наслідує російські прийоми і російські кліше

Суть «політичної війни» в розумінні китайської комуністичної партії полягає в тому, що Пекін використовує засоби масової інформації, психологію і законодавство, щоб спонукати супротивника вчинити дії, що суперечать його власним інтересам.

Відео дня

Політична війна або працює через вас, або не працює. Тож якщо ви не хочете думати про себе, ви не думаєте про політичну війну.

17 квітня я мав честь виступити в Конгресі зі свідченнями з питання про китайську політичну війну. Ці свідчення було дано перед Комітетом з нагляду, який витратив місяці часу, гроші та увагу на розслідування імпічменту, заснованого на брехливому твердженні людини, яка контактувала з російськими спецслужбами.

Розслідування імпічменту в Конгресі, засноване на російській фальсифікації, потім стало предметом китайської пропаганди, покликаної поширити брехню про те, що президент Байден взяв хабар. Ця хибна ідея, створена Москвою, може поширюватися Пекіном тільки тому, що в її центрі перебувають американці, американські виборні посадовці, які роблять свій внесок.

Слухання про політичну війну в Конгресі, і особливо в цьому конкретному комітеті, вимагають самоаналізу.

Нижче наводиться текст моїх офіційних письмових свідчень.

Читати далі